חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חוק עובדים זרים

מאת: ירון שיימוביץדיני עבודה03/03/20136573 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חוק העובדים הזרים חוקק בשל הצורך להגן על עובדים המובאים למדינה באופן חוקי. ישנם עובדים רבים אשר אינם מודעים לזכויות שלהם, ומעצם היותם זרים במדינה זוכים לעיתים קרובות ליחס מפלה ולא הוגן. על כן בא המחוקק ואסר מצב בו יועסקו עובדים בתנאים לא אנושיים ולא הוגנים.

 

הזכות להביא עובד זר לארץ טומנת בחובה חובות רבות, ראשית, חייב המעביד לקבל אישור רפואי ממוסד רפואי במדינת המוצא של העובד, ממוסד אשר הוכר על ידי שר הבריאות, וזאת בתוך שלושה חודשים מכניסתו של העובד למדינה. הבדיקות יבוצעו בהסכמה מדעת של העובד. שר הבריאות רשאי להתקין תקנות לביצוע הוראות סעיף זה, ובכלל זה פרטי הזיהוי שיכלול האישור האמור.

המעביד חייב להתקשר עם העובד בחוזה עבודה בכתב, בשפה אותה מבין העובד וכן למסור לעובד עותק מהחוזה, בחוזה יפורטו תנאי העבודה כפי שהוסכמו בין הצדדים. בין הפרטים שצריכים להיות מצוינים בחוזה הם, זהות המעביד והעובד הזר, תיאור התפקיד, שכרו של העובד הזר, רשימת ניכויים משכר העבודה, תשלומים של המעביד עבור זכויות סוציאליות של העובד, תאריך תחילת העבודה ותקופת העבודה, אורכו של יום עבודה וכן יום מנוחה שבועי, תנאים לעניין היעדרות בתשלום (חופשות, ימי חג וימי מחלה) וחובותיו של המעביד, ככל שהן חלות עליו, פרטי הממונה על זכויות עובדים זרים, דרכי ההתקשרות איתו והזכות להגיש תלונה.

המעביד חייב להסדיר, על חשבונו, ביטוח רפואי לעובד הזר למשך כל תקופת העסקתו.

המעביד חייב, על חשבונו, להעמיד לרשות העובד מגורים הולמים למשך כל תקופת עבודתו אצלו ועד לא פחות משבעה ימים לאחר סיום העסקתו.  המעביד רשאי לנכות משכרו של העובד סכום להחזר הוצאות שהוציא או שהתחייב להוציא בפועל למגורים הללו וזאת בשיעור שלא יעלה על השיעור שקבע השר.

המעביד חייב להחזיק במקום עבודתו של העובד הזר עותק של חוזה העבודה עם העובד ותרגום נכון שלו בשפה העברית.

 

חלק הארי מהעובדים הזרים מגיעים לארץ על ידי חברות קבלניות, עובדה זו לא פוטרת את המעסיק בפועל של העובד מלעשות ככל שביכולתו לוודא כי התנאים הללו מתקיימים וכי לא נעשית עבירה על חוק זה, אף אם לא ישירות על ידו.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ירון שיימוביץ, מנהל אזור רשת חנויות אופנה וספורט

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ירון שיימוביץ

מאת: ירון שיימוביץדיני עבודה30/12/127186 צפיות
במאמר זה אסקור את הזכויות של עובדים בשעת חירום

מאת: ירון שיימוביץדיני עבודה30/12/127132 צפיות
במאמר זה אסקור את חוק בית הדין לעבודה

מאת: ירון שיימוביץדיני עבודה30/03/127526 צפיות
מה הוא חוזה עבודה? מה הם הזכויות של העובד? מה החוקיות של חוזה עבודה?

מאת: ירון שיימוביץדיני עבודה30/03/127109 צפיות
מה הן הזכויות המוקנות לחוק לנשים עובדות הנכנסות להריון?

מאת: ירון שיימוביץניהול28/01/127367 צפיות
לא ניתן לפטר עובד מהיום להיום, תקופת ההודעה המוקדמת משתנה, כמובן, בהתאם לזמן עבודתו בחברה. במידה ועסקינן בעובדים שהם עובדי משכורת, זאת אומרת, עובדים המקבלים שכר חודשי, ההודעה המוקדמת תהיה בחצי שנה הראשונה, יום על כל חודש שעבדו, מהחודש השביעי ועד תום השנה הראשונה ,יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה ולאחר שנת העבודה הראשונה, הודעה מוקדמת של חודש ימים. במידה והעובד הינו עובד בשכר, כלומר, עובד המקבל את שכרו לפי שעה, במהלך שנת עבודתו הראשונה יום אחד בשל כל חודש עבודה, במהלך שנת העבוד

מאת: ירון שיימוביץניהול28/01/129332 צפיות
קיום שיחת שימוע אינו חובה על פי חוק אך בהחלט נהוג היום גם במגזר הציבורי. מה הם הכללים? מתי יש לקיים שיחת שימוע וכיצד? כל זאת ועוד בכתבה שלפניכם.

מאת: ירון שיימוביץניהול22/01/127024 צפיות
מהו חוק שעות עבודה ומנוחה? מהם הזכויות המגיעות לכל עובד? מי קובע את ימי החופש של העובדים?

מאמרים נוספים בנושא דיני עבודה

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה10/09/201044 צפיות
עובד המפוטר ממקום עבודתו זכאי לשכר של חודש כנגד כל שנת עבודה (אלא אם כן, הוסכם על שיעור גבוה יותר), בעת פיטוריו או בעת היותו מתפטר כדין מפוטר או כמוסכם בהסכם עבודה. תשלומי פיצויים מגלמים בתוכם את רכיב העמלות (בחישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים), ואת רכיבי השכר הקבועים, גם כאלה שלא נכנסים תחת הקטגוריה "שכר בסיס". עם זאת, פיצויים אינם משולמים עבור פרמיות, מענקים, בונוסים, החזרי הוצאות, משכורת 13 ותוספות מותנות. הכלל הבסיסי הינו (למעט במקרה של מתפטר בדין מפוטר), שעובד מפוטר בלבד, זכאי לפיצויי פיט

מאת: רונית בילרדיני עבודה14/03/181501 צפיות
חוק פיצויי פיטורים קובע, כי עובד אשר פוטר ממקום עבודתו לאחר שנת עבודה זכאי לפיצויי פיטורים מהמעביד. כמו כן, קובע החוק, כי בנסיבות מסוימות זכאי עובד לתשלום פיצויי פיטורים אף לאחר התפטרותו מעבודה. (הרעת תנאים, התפטרות לצורך טיפול בילד, מעבר מגורים לצורך עבודתו של בן הזוג ועוד).

מאת: tiloniדיני עבודה07/09/172046 צפיות
לעיתים, כמו בכל משפחה, יכולים להתגלע ויכוחים וחילוקי דעות, אולי אפילו להיאמר מילים קשות אך במקום העבודה, בניגוד למקרים דומים בתוך המשפחה הקרובה או לחברים הקרובים, עלול הצד השני לראות בדברים אלו כהוצאת לשון הרע בעבודה ולתבוע את אומרם בבית המשפט תחת חוק ""איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965"

מאת: שירה אלהדיני עבודה20/12/161858 צפיות
במסגרת עבודתו, זכאי העובד לזכויות שונות, כגון חופשה שנתית, דמי הבראה, גמול שעות נוספות ועוד.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה01/08/162787 צפיות
אישור מרופא תעסוקתי המורה כי אין העובד מסוגל לחזור לעבודתו הקודמת, או מצב הזהה לה, וזאת בשל תפקוד לקוי של אחד מאברי הגוף. עובד הסובל מבעיות בריאותיות ומציג מסמכים מרופא מומחה, המציין את הלקות בכושר עבודתו ומגבלותיו הרפואיות בעבודתו. עובד הסובל ממגבלה בריאותית ומבצע עבודה אשר אינה מתאימה ליכולותיו הרפואיות עקב מצב בריאותי לקוי.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה02/06/163443 צפיות
החובה לשלם שכר בחגים לעובדים, עולה מתוקף צו ההרחבה להסכם המסגרת במגזר העסקי. בהתאם לכך, עובד חודשי ועובד שכר (בתנאים הרשומים להלן) זכאים לשכר רגיל, אף בימים אשר לא עבדו בהם בשל היותם ימי מנוחה בחגים.

מאת: אבי דוידידיני עבודה23/05/163573 צפיות
בקצרה על הרעת תנאים בעבודה לאלו המחליטים להתפטר ולאלו המחליטים להישאר במקום העבודה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica