לא ניתן לפטר עובד מהיום להיום, תקופת ההודעה המוקדמת משתנה, כמובן, בהתאם לזמן עבודתו בחברה.
במידה ועסקינן בעובדים שהם עובדי משכורת, זאת אומרת, עובדים המקבלים שכר חודשי, ההודעה המוקדמת תהיה בחצי שנה הראשונה, יום על כל חודש שעבדו, מהחודש השביעי ועד תום השנה הראשונה ,יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה ולאחר שנת העבודה הראשונה, הודעה מוקדמת של חודש ימים.
במידה והעובד הינו עובד בשכר, כלומר, עובד המקבל את שכרו לפי שעה, במהלך שנת עבודתו הראשונה יום אחד בשל כל חודש עבודה, במהלך שנת העבודה השנייה, 14 ימים בתוספת של יום אחד בשל כל חודש בשנה השנייה, ובמהלך שנת עבודתו השלישית, 21 ימים בתוספת של יום אחד עבור כל חודש נוסף בשנה האמורה. לאחר השנה השלישית, של חודש ימים.
בפנינו, כמעסיקים, קיימת הזכות לויתור על הודעה מוקדמת, במקרה של פיטורים, אני יכולים להודיע לעובד כי אני רוצה להפסיק את העסקתו מיידית אך עלינו לשלם לו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו. כך גם במקרה בו העובד מפטר ואנו לא רוצים שימשיך להגיע לעבודה.
החלק הפחות ידוע של החוק הזה, במידה ועובד לא מעוניין לתת הודעה מוקדמת עליו לשלם למעסיק פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה הודעה מוקדמת.
בתום תקופת ההעסקה מומלץ לתת לעובד מכתב המודיע על סיום יחסי עובד מעביד, בין אם זה מכתב פיטורים או בין אם זה מכתב התפטרות, בשני המקרים רצוי להחתים את העובד על המכתב ולשמור העתק.