חוזה עבודה הינו הסכם המפרט את תנאי ההעסקה של העובד ואת זכויותיו וחובותיו מול המעסיק. החוק החל על חוזים אלה הוא חוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג- 1973.
לפני החתימה על החוזה יש לקרוא אותו היטב, על כן, מומלץ לבקש העתק מהחוזה ולקחת אותו הביתה על מנת שתוכלו לקרוא אותו ללא הסחות דעת. במידה ויש חלקים לא ברורים או מעורפלים, ניתן לפנות לעורך דין או למשרדי ההסתדרות ולבקש הבהרות והסברים. זכרו, לרוב למעסיק שלכם יהיו עורכי דין אשר תפקידם הוא להנפיק חוזה המטיב עם המעסיק ולאו דווקא עמכם. במידה ויש לכם שאלות הדורשות הבהרה מהמעסיק אל תהססו לפנות אליו, לעיתים, פנייה בשלב זה יכולה לשנות את כל משך ההעסקה שלכם אצל אותו מעסיק.
זכרו, כאשר אנו באים לדון על חוזה ההעסקה שלנו מול מעסיק חדש אנו מגיעים, על פי רוב, מעמדת נחיתות, בדרך כלל יש יותר דורשי עבודה מעבודות ועל כן לרוב המעסיק יכול לבחור בין מספר דורשים בעוד דורשי העבודה נלחמים על כל משרה פנויה. על כן, חוזים אלה יכולים להיות לעיתים לא הוגנים כלפי העובד, במקרים אלה ניתן יהיה לערער על תקפות החוזה וזאת לפי סעיף 18 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג- 1973
" מי שהתקשר בחוזה עקב ניצול שניצל הצד השני או אחר מטעמו את מצוקת המתקשר, חולשתו השכלית או הגופנית או חוסר ניסיונו, ותנאי החוזה גרועים במידה בלתי סבירה מן המקובל, רשאי לבטל את החוזה."
על כן, גם במידה וחתמתם על חוזה, אך החוזה לא חוקי בעליל, ניתן יהיה לבטלו בבית המשפט.
חשבו היטב לפני שאתם חותמים על החוזה וודאו כי אתם מבינים היטב את כל הדרישות מכם וכן את כל הזכויות המגיעות לכם וודאו כי הזכויות המגיעות לכם על פי חוק מוגנות גם הן בחוזה.