מקום העבודה שלנו, לפחות עבור רובנו, מהווה לעיתים מעין בית שני, מקום שלא רק מפרנס אותנו ואת משפחתנו אלא גם מקום שבו אנו נמצאים שעות רבות וארוכות, מקום שמספק לנו את החברויות והשותפויות החברתיות ואת האינטראקציות הבינאישיות המשמעותיות והמרכזיות בחיינו. לעיתים, כמו בכל משפחה, יכולים להתגלע ויכוחים וחילוקי דעות, אולי אפילו להיאמר מילים קשות אך במקום העבודה, בניגוד למקרים דומים בתוך המשפחה הקרובה או לחברים הקרובים, עלול הצד השני לראות בדברים אלו כהוצאת לשון הרע בעבודה ולתבוע את אומרם בבית המשפט תחת חוק ""איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965" הקובע כי לשון הרע היא: "דבר שפרסומו עלול (1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו".
חשוב לקרוא היטב את לשון החוק ולראות כי מדובר על כל דבר שפרסומו עלול לגרום להשפלה, נזק או פגיעה, כלומר, קשה מאוד להוכיח לשון הרע כאשר מדובר על ויכוח או ריב המתנהל בארבע עיניים או בפורום סגור והתביעות שמגיעות לכדי דיון והכרעה משפטיים מגיעות בעקבות דין ודברים המתנהל בפומבי אל מול אנשים אחרים או בעקבות פרסום פומבי של האשמות, קללות או ביטויים מעליבים, פוגעניים או מזיקים, כלשון החוק.
לחצו למידע על שירותי עו"ד לשון הרע בעבודה
עניין נוסף שקשור לנושא לשון הרע בעבודה ולדיני עבודה בכלל, הוא מה מקום המעסיק ומהי אחריותו על דברי העובדים והתנהלותם. הכלל הוא כי למעסיק יש אחריות שילוחית על העובד. אחריות זאת מוגבלת אך ורק במקרים בהם העובד ביצע פעולה שנעשתה בזדון, קרי: בכוונה תחילה וביודעין. כאשר עובד מבצע את עבודתו ובמסגרתה נוצרת סיטואציה שבה נאמרים דברי לשון הרע, ככלל המעסיק גם הוא יהיה חייב אלא אם העובד הפר באופן ברור ובכוונה את הכללים שהותוו בפניו ע"י מקום העבודה.
אין הדבר אומר, כמובן, שאסור להגיד לעובד שלנו, לקולגה שלנו או למעסיק שלנו דברים שליליים או בעייתיים והחוק, ובית המשפט בעקבותיו, מספקים מספר הגנות וסייגים להגשת תביעת לשון הרע בעבודה כך שלפני שאנחנו מחליטים לתבוע את מי שאמר דברים שנגועים, לדעתנו, בהוצאת דיבה או בלשון הרע, חשוב להתייעץ עם עו"ד לדיני עבודה ולראות אם דברים אלו יצרו נזק או פגיעה מהותית בנו, בעיסוק שלנו ובמקום העבודה שלנו.