לפני פיטורי עובד, כל עובד, עלינו לערוך לו שימוע בו נשטח בפניו את טענותינו וניתן לו הזדמנות להגן על עצמו.
על כן, לפני שיחת ההודעה על השימוע עלינו לדעת בדיוק מה הן הסיבות בגינן אני רוצים לפטר את העובד, רצוי אף לכתוב אותם על דף, לא חייבים את כל הטענה אבל בנקודות על מנת שלא נפספס שום דבר במהלך השיחה.
נהוג להודיע לעובד כשבוע לפי מועד השימוע כי הוא מוזמן לשימוע לפני פיטורים, לשטוח בפניו כבר במעמד זה את טענותינו וניתן לו זמן להתכונן לשימוע ולהכין תשובות לטענות שיועלו בפניו. זכרו, המטרה בשימוע היא לא להתקיל את העובד ולא לתקוף אותו, המטרה היא באמת לשמוע את תשובותיו לבעיות שהתגלו בפנינו.
לשימוע מומלץ להגיע בלב פתוח ובנפש חפצה, שהרי קיימת האפשרות כי הסיבות בגינן אנו רוצים לפטר את העובד הינן שגויות הנובעות ממידע מוטעה ולא מדויק, והרי אנו לא רוצים לפטר עובד טוב רק בגלל שמועות או טעות בהבנה.
לשימוע נגיע עם דף הסיבות שהכנו מבעוד מועד ונציג בפני העובד כל סיבה ונשמע את תגובתו. חשוב לתת לעובד להבין כי המטרה של השימוע היא באמת לנסות ללבן את העניינים והחלטת הפיטורים טרם התקבלה.
בסיום השימוע, בדרך כלל, נהוג לקחת כמה ימים על מנת לגבש החלטה, במהלך ימים אלה זו בחירה של כל מנהל ומנהל האם לאפשר לעובד להמשיך לעבוד, קיימת בהחלט האפשרות להוציא אותו למספר ימי חופשה (בתשלום כמובן) עד שתתגבש החלטה.
יש לזכור, נוהג זה אמנם לא קבוע בחוק אז הוא בהחלט נוהג המעוגן בפסיקה רבה וטומן בחובו היגיון רב שכן הוא יכול למנוע מאיתנו לעשות טעות ולפטר עובד על לא עוול בכפו.