מיהו אדם טוב מיהו אדם רע? אני רוצה להאמין שהאדם טוב מטבעו, והשאיפה היא להיות טובים בכל דבר שאנו עושים בחיינו. ראיית האדם מהו טוב תלויה במערכת הערכים שבה גדל ופיתח לעצמו לאורך חייו. לאחד הטוב הוא לדאוג לעצמו ולגופו, ואצל האחר היא בלדאוג קודם כל לאחרים ואם בכלל אח"כ לעצמו. בראשנו קיימות שתי דמויות: שדון ומלאך.
השדון מייצג את הרע, והמלאך מייצג את הטוב. השדון שלך הוא המספר או הפרשן שמקנן בראשך. הוא מלווה אותך מהרגע שהגעת לעולם. השדון אומר לכם מי אתם, ואיך אתם צריכים להתנהג ולהרגיש. הוא מגדיר ומפרש כל חוויה שלכם. הוא משפיע עלייך לאורך כל קיומך, ורוצה שתקבלי
את הפרשנות שלו למציאות. מטרת השדון בכל רגע ורגע ובכל יום ויום, היא לרמוס את האני הטבעי החיוני שבך- את המלאך שבתוכך.
אחד ההבדלים הבולטים ביניהם הוא שהשדון טוען תמיד שהוא צודק, ואילו המלאך מעלה ספקות, בודק במטרה להשתפר כל הזמן. מסיבה זו מתקיימת מלחמת קיום בין שניהם בראשנו בעת התמודדות מול מאכל או התנהגות הרסנית להרזיה.
המאבק הפנימי להיות מלאך או שדון, קשור לשני מקומות שונים בגופנו: הרוצה – הנמצא בראש, ההיגיון הבריא הקשור למציאות החיים ולעתיד. החושק – הנמצא ברגש, התשוקות והיצרים שלנו הקשורים לסיפוק מיידי ובריחה מהמציאות. לדוגמא: את רוצה לאכול אוכל בריא, ולעומת זאת, מתחשק לך לאכול עוגת שוקולד. את רוצה לצאת להליכה ולעומת זאת, מתחשק לך סתם לרבוץ על הספה.
זהו קונפליקט בין גוף לנפש ונשמה. הנפש שואפת לאיזון, קביעות ויציבות. לעולם טוב יותר, מוסרי וערכי. הגוף, שהוא רק כלי לנפש נמצא במרדף אחרי הסיפוק המיידי, נוחות, חוסר מאמץ, וכל רצונו סיפוק הגוף באוכל, שינה ותשוקה. הנפש קוראת לך להישאר במצב הקיים. השדון עושה זאת באמצעות העלאת פחדים ככישלון, פגיעה, עלבון וכדומה.
ברגעים רבים של היום המלאך והשדון מתווכחים ויוצרים בליבנו דילמה להתנהגות זו או אחרת. הדרך להתמודדות בשדונים היא התמקדות ברצון הפנימי, תוך הפיכת החשיבה אחרת. החשיבה השונה תשפיע על התחושה, וכך יהיו ההחלטות הנבונות בידי המלאכים הבוגרים ולא בידי השדונים הילדותיים.