קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48
נגיפי נשימה אחרים כמו נגיף בדרכי הנשימה (RSV) ונגיף parainfluenza 1 ו- 2 נוכחים בדפוס עונתי דומה, אם כי נראה כי שכיחות RSV מתייחסת יותר ללחות וטמפרטורה מאשר לחשיפה לקרינת UV. נראה כי ויטמין D יורד. התגובה הדלקתית לזיהומי RSV באפיתל דרכי הנשימה מבלי לסכן את אישור הנגיף.
ממצאים אלה מראים כי התכונות החיסוניות של ויטמין D משפיעות על חומרת מחלת דרכי הנשימה החריפות ועל כן עשויות להגן מפני אסטמה.
מחקר מבוקר אקראי שנערך לאחרונה שכלל סטודנטים יפנים מצא שכיחות מופחתת של אסטמה בקרב אלו שלוקחים ויטמין D. יתר על כן, בילדים הסובלים מאסטמה, ניצפתה ככל שרמת ויטמין D הייתה נמוכה יותר, הייתה קשורה לעלייה בשימוש בקורטיקוסטרואידים.
אנשים עם רמות ויטמין D פחות מ 10 ng / ml היו בעלי סבירות גבוהה יותר של 55% לזיהום בדרכי הנשימה העליונות לאחרונה בהשוואה לאנשים עם רמות הגבוהות מ- 30 ng / ml.23 בקרב חולים קשישים, חשש זה הוא בעוצמה רבה יותר; רמות יצטרכו להספיק כדי לפצות על ירידה תלויה בגיל בתפקוד החיסוני. צריכת 800 IU של ויטמין D3 דרך הפה מדי יום לא הספיקה למניעת זיהום בניסוי.
אי אפשר לבצע חילוץ מסקנות ממחקרים עם נגיף השפעת לנגיפי נשימה אחרים. לדוגמה, AMPs אינם מפעלים את הקרנף מכיוון שנגיפים אלו חסרים מעטפת ליפופרוטאין, מה שנראה כתנאי הכרחי לפעילות המניעה המיקרוביאלית של רוב AMPs.60 נגיף אפשטיין-באר הופך לימפוציטים B ללימפובלסטים מונצחים. נמצא כי חלבון VDR הוא שותף מחייב של נגיף האפין-בארוס אנטיגן 3 גרעיני (EBNA-3), בן ממשפחת החלבונים EBNA-3 שיכול לווסת את התעתיק של גנים תאיים ויראליים. חלבון אחרון זה חוסם את הפעלת הגנים התלויים ב- VDR ומגן על קווי תאי לימפובלסט נגד מעצר צמיחה הנגרם על ידי ויטמין D3 ואפופטוזיס.
עם זאת, בנסיבות מסוימות, נתיב ויטמין D עשוי להיות מעורב בקידום פעילות המחלה. ויטמין D מווסת גם את הייצור של RANTES, 3 ליגנד טבעי של CCR5 שקשירתו עוזרת לחסום כניסה נגיפית.