דיאטה של אטקינס: (דיאטת אטקינס) ד"ר אטקינס ממליץ בדיאטה שלו לצרוך בכמות כמעט בלתי מוגבלת, את המזונות הבאים: בשר, ביצים, גבינה ושומן, שמן וחמאה, וללא ספירת קלוריות. אך ישנו הצורך להגביל את צריכת הפחמימות מוגבלת לכ- 20 גרם ביום.
דיאטה של אטקינס הינה ללא פחמימות לפחות בשלב הראשון. דיאטת אטקינס הידועה גם כדיאטה עתירת חלבונים ושומנים ודלה בפחמימות. למידע נוסף אודות דיאטה מהירה.
התיאוריה שאחרי הדיאטה, לדברי יודעי דבר ואטקינס הינה שלאורך התפתחות האדם, למעשה עד המהפכה החקלאית שחלה לפני כ- 10,000 שנה, האדם כמעט שלא ניזון מפחמימות (דיאטה המכילה מוצרי חיטה ודגנים לסוגיהם), המזונות הנ"ל שהפכו למרכיב העיקרי בתפריטו של האדם לאחר מכן. כלומר שגוף האדם לא הסתגל אבולוציונית לצריכת פחמימות בכמות שבה הן נצרכות כיום. המאכלים המותרים בדיאטת אטקינס (כמעט ללא הגבלה) הם בשרים לסוגיהם, דגים, גבינות וביצים. ולעומתם לחמים, פסטות דגנים וקטניות, זרעים, תפוחי אדמה, בטטות ואלכוהול אסורים בשלב הראשון של הדיאטה ולאחר מכן מותרים בכמות מצומצמת ביותר.
השומרים על כללי דיאטת אטקינס נמנעים במהלך השבועיים הראשונים לדיאטה מאכילת פחמימות ומרבים בשתיית מים. מחקר הנערך ב"ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין" משך שנה במאי 2003, שבו נבדקו 63 אנשים עם בעיית משקל, אשר חולקו באופן אקראי בין דיאטת אטקינס לדיאטה "קלאסית", עתירת פחמימות ודלת שומנים מצא שדיאטת אטקינס יעילה יותר.
לאחר שישה חודשים, המטופלים בדיאטת אטקינס איבדו כפול ממשקלם לעומת המטופלים בדיאטה רגילה (7 אחוזים מהמשקל לעומת 3.2 אחוזים בדיאטה הקלאסית). לאחר שישה חודשים נוספים ההבדל בין הדיאטות כבר לא היה משמעותי, אך מטופלי דיאטת אטקינס הציגו רמות גבוהות יותר של "כולסטרול טוב" (HDL) יחסית למטופלי הדיאטה הקלאסית. תוספי מזון מומלצים במהלך דיאטת אטקינס הם: מינרלים, מולטי-ויטמינים וחומצות שומן מומלצים במהלך הדיאטה.דיאטת אטקינס: הדיאטה נעשית במספר שלבים: שלב 1 של דיאטת אטקינס נקרא אינדוקציה-זהו שלב הירידה המהירה במשקל: זהו השלב בדיאטה של התכנית לירידה במשקל, וניתן לאבד עד 15 ק"ג בשבועיים הראשונים. בכמה צעדים פשוטים, אתה תהפוך את גופך למכונת שריפת שומן. שלב 2 של דיאטת אטקינס הרזיה מתמשכת, בשלב זה בדיאטה מאפשר לך להתחיל להוסיף יותר סוגים של פחמימות (מעט מאוד באופן יחסי) ויותר רכיבי מזון בחזרה לדיאטה שלנו, אך יחד עם זאת, לשמור על הירידה במשקל.
שלב 3 של דיאטת אטקינס שלב זה בדיאטה נקרא טרום תחזוקה. כלומר שמירת המשקל או ראיית מטרת היעד! כלומר לאיכן אנו צריכים להגיע. שלב 4 של דיאטת אטקינס סיום הדיאטה, שמירה על אורח חיים טוב ונוח. תחזוקה. אתה במשקל המטרה שלך. אתה יודע בדיוק כמה ואיזה מיני מאכלים אתה יכול לאכול כדי לשמור על משקל היעד.דיאטת אטקינס נקראת גישה התזונתית אטקינס באופן רשמי, היא דיאטה דלת פחמימות נוצרה ע"י ד"ר רוברט אטקינס מעבודת מחקר שהוא קרא בעיתון של איגוד הרפואה האמריקאי, שפורסם ע"י גורדון אזר וולטר ליון בלום. ד"ר אטקינס טען כי הוא השתמש במחקר כדי לפתור מצב עודף המשקל שלו. מאוחר יותר הוא הפך לפופולרי את השיטה בסדרה של ספרים, החל מהפכת הדיאטה של ד"ר אטקינס בשנת 1972. בספרו השני, דיאטה המהפכנית החדשה של ד"ר אטקינס (2002), הוא שונה חלקים מהדיאטה, אך לא שינתה את המושגים המקוריים. הגרסה העדכנית ביותר של הדיאטה אשר משלבת את החידושים האחרונים במדע נכתבה ע"י ד"ר Phinney, Westman, וVolek.
דיאטת אטקינס כרוכה בצריכה מוגבלת של פחמימות כדי לעבור חילוף החומרים של הגוף מהגלוקוזה כאנרגיה מעל להמרת שומן מאוחסן גוף לאנרגיה. תהליך זה, הנקרא קטוזיס, מתחיל כאשר רמות אינסולין נמוכים. בבני אדם בריא, אינסולין הוא נמוך ביותר כאשר רמות הגלוקוז בדם נמוכות (בעיקר לפני אכילה).
רמות אינסולין גורמות לצמצום ליפוליזיס (lipolysis) אשר צורך שומן כדי לייצר גופי קיטו (קטונים). מצד השני, פחמימות (לדוגמה, גלוקוז או עמילן, שהאחרון עשוי משרשרות של גלוקוז) משפיעות על הגוף ע"י גברת רמת סוכר בדם לאחר צריכה. (בטיפול בסוכרת, רמות סוכר בדם המשמש לקביעת דרישות האינסולין היומיות של מטופל).
סיבים, בשל העיכול (פירוק) הנמוכות שלהן, מספקים מעט או ללא אנרגית מזון ואינו משפיעים באופן משמעותי רמות הגלוקוז ואינסולין. בספריו המוקדמים של ד"ר אטקינס, כגון: דיאטת המהפכה החדשה, דיאטת אטקינס העלתה את הטיעון השנוי במחלוקת שהדיאטה דלת הפחמימות מייצרת יתרון מטבולים כי שרפת השומן לוקח יותר קלוריות ולכן אתה מבזבז יותר קלוריות.
הד"ר צטט מחקר אחד שבו הוא העריך שיתרון זה עשוי להיות 950 קלוריות ליום. מחקר סקירה שפורסם במגזין Lancet הגיע למסקנה כי לא היה יתרון כזה חילוף חומרים ודיאטה פשוט אוכלות פחות קלוריות בגלל השעמום. פרופ Astrup הצהיר, המונוטוניות והפשטות של הדיאטה יכולות לעכב תיאבון וצריכת מזון. דיאטת אטקינס מגבילה פחמימות "נטו" (גרם פחמימות לעיכול המשפיעים פחות גרם סיבי סוכר בדם). השפעה אחת היא הנטייה להקטין את תחילתה של תחושת הרעב, אולי בגלל משך הזמן ארוך יותר של מערכת עיכול (שומנים וחלבונים להימשך זמן רב יותר לעיכול מאשר פחמימות).
אטקינס בספרו בשנת 2002 מהפכת הדיאטה החדשה שרעב הוא סיבת מספר אחת לכך שהדיאטה דלת שומן נכשלה וכי דיאטת אטקינס היא קלה יותר, מפני שאתה מרוצה מחלבון, שומן וסיבים תזונתיים נאות.