חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אני רעבה

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/2012947 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לפני מספר שנים, במסגרת הניסיונות שלי לרדת במשקל, פניתי לסיוע בקבוצה, אשר בכל שבוע קיבלנו במסגרתו תפריט, והוצגו לנו אפשרויות חליפיות מגוונות. בסיום אחד מהמפגשים המנחה אפשרה לנו להעלות שאלות. שמחתי על ההזדמנות, ושאלתי "מה אני עושה במקרה שהתפריט הרשום כאן אינו מספיק לי, ואני רעבה?". התשובה שקיבלתי הייתה: "תאכלי עוד סלט ירקות". כמובן שכמשתתפת ממושמעת עשיתי כפי שהתבקשתי, וכצפוי בשבוע לאחר מכן חזרתי עם אותה בעיה, וקיבלתי תשובה דומה. הבנתי לאחר זמן מה שהמסגרת הזו לא תוכל לסייע לי לגלות את התשובות להן אני זקוקה, ונטשתי אותה. לכן כאשר שאלה דומה עלתה באחד ממפגשי הסדנא, לא הייתי מופתעת, להיפך אף ציפיתי לה.

שרה (שם בדוי) העלתה את השאלה במפגש השני של הסדנא: "אני כל הזמן חושבת על אוכל, אוכלת ועדיין רעבה, מה לעשות?".  עליי לציין כי בשבוע הראשון שרה ויתר המשתתפות התבקשו לערוך מעקב צמוד אחר התזונה השבועית שלהן. כאשר פנית ליתר המשתתפות לתיאור השבוע האחרון עלו תשובות, שאפשר לחלקן לשניים. הסוג הראשון בעיקרו היה דומה לתשובתה של שרה, והשני: "אכלתי פחות, כי כשראיתי את הכמויות נבהלתי... אבל גם הייתי רעבה".

ההבדל בין רזים טבעית לאלו שלא, הוא העיסוק המתמיד עם אוכל. רזים אוכלים כי הגוף שלהם מבקש אוכל, האכילה אצלם קשורה בהקשבה לגוף. הם יודעים באופן טבעי מתי הם רעבים כך שהגיע הזמן לאכול, ומתי הם שבעים. ההבנה הזו קשורה למודעות ל"סולם הרעב והשובע". משמעותו סולם מדורג מרעב קיצוני ועד שובע קיצוני.

חזרתי לשרה בבקשה לתאר לנו את "סולם הרעב והשובע" שלה, ונעזרנו במעקב התזונה שערכה במהלך השבוע. בדקנו מתי היא חשה רעבה? ומתי היא אכלה? שרה הודתה "אני לא זוכרת מתי הייתי באמת רעבה...". הכוונה הייתה לרעב, שמשמעותו תחושת כאב פיזית בבטנה: בטן מקרקרת, חלל בקיבה, סחרחורות, כאב ראש, בחילה ועוד. בתהליך אישי בקבוצה כל אחת מהמשתתפות בחנה את המקום שלה ב"סולם הרעב והשובע", בדרך בו בחרה להציג.  הן גילו מלבד רעב או שובע קיצוני עוד דרגות ביניים, שעזרו להן להבין את נקודות המשבר והקושי.

ההמשך היה תהליך של דמיון מודרך, שהציג רגע משבר של שרה מול המקרר. המחשבות והרגשות שהתעוררו באמצעות התהליך סייעו לה ליצור תמונה חדשה. בה היא בחרה דרך אחרת להתמודדות במקרים דומים.

מסיפורה של שרה עלה כי דרך ההתמודדות שלה עד כה עם הרעב היה הקושי לעמוד מול גלידה, "אני חייבת גלידה לאחר כל ארוחה... אני יודעת שהיא במקפיא... זה קורא לי...". לצד הרצון בסיפוק מיידי של תחושות נעימות או מרגיעות "... רציתי את הרגשה הנעימה של הגלידה...".

בסיום המפגש שרה פנתה אליי, ועודדתי אותה לתרגל את התמונה החדשה שיצרה. מטרות הן ליצור קביעות למצב אליו היא שואפת להגיע, ולהשתמש בתמונה בכל פעם שהיא חשה רעב, שאינו פיזי. שרה ויתר המשתתפות למדו להבחין בין הרעב הפיזי שלהן, שכבר זמן רב לא אפשרו לגופן לחוש, לעומת הרעב הרגשי, שצץ בכל רגע פנוי.

אשמח אם תשתפו אותי : מתי חשתם לאחרונה רעב פיזי אמיתי?

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רחל סטיקלרו

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/121437 צפיות
האישה השמנה והגבר השמן נחשבים לאנשים נחותים. בחברה ובתרבות המערבית אין מקום חברתי לאדם השמן במגוון תחומים. בייצוגו בתקשורת, היחס בבתי הספר, באפליה בגיוס לצה"ל, בשוק העבודה, בתעשיית האופנה ובשירות הציבורי והרפואי. כבוד האדם השמן וחירותו נפגעים או מופלים לרעה. חוסר סבלנות וסובלנות כלפי קבלת אדם, בהקשר למידות גופו. לאפליה זו השפעות פסיכולוגיות ורגשיות שליליות.

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/12963 צפיות
פעמים רבות קמת בבוקר ואמרת "ואוו, אני חייבת להפסיק עם ההרגל הזה"? הרגלים הם התנהגות שאנו חוזרים עליה שוב ושוב כחלק משגרת יומנו. הבעיה שחלק מהם מזיקים לנו, לעיתים אף עד מוות. הרגל מזיק אם הוא הופך למוגזם, עד כדי כך שההרגל שולט באדם, והופך להתמכרות.

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/121011 צפיות
מיהו אדם טוב מיהו אדם רע? אני רוצה להאמין שהאדם טוב מטבעו, והשאיפה היא להיות טובים בכל דבר שאנו עושים בחיינו. ראיית האדם מהו טוב תלויה במערכת הערכים שבה גדל ופיתח לעצמו לאורך חייו. לאחד הטוב הוא לדאוג לעצמו ולגופו, ואצל האחר היא בלדאוג קודם כל לאחרים ואם בכלל אח"כ לעצמו. בראשנו קיימות שתי דמויות: שדון ומלאך.

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/121022 צפיות
שינוי הרגלי האכילה זו מטרה מרכזית בתהליך שינוי אורח חיים לירידה במשקל. היא מיושמת כבר ממפגש ההיכרות, והעובדה שליאת לא חשה בכך, רק מדגישה את הקלות בה היא הצליחה ליצור שינוי בהרגלים מבלי משים. יש לזכור ששינוי בהרגלים לא תמיד מתבטא באופן מיידי במשקל, ולכן כל שינוי קטן כגדול נחשב להצלחה, במיוחד כאשר מודעים לו. ביקשתי מהקבוצה לתאר את משמעות המילה הרגל עבורם?

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/121011 צפיות
קיימות מספר סיבות עיקריות לאכילה רגשית: מתח, בדידות, שעמום, חסך, אירוע מהעבר. חיינו גדושים ברגעי מתח ולחץ, כאשר המחשבות על כל אחת מהסיבות, מובילות אותנו "כדרך המהפנט" אל המקרר או המזווה.

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/121164 צפיות
בתהליכי אימון אישיים וקבוצתיים אני נעזרת בשיקוף ואבחון באמצעות שלושה גלגלים: גלגל ההשמנה, גלגל ההרזיה וגלגל החיים. ובסיום מציאת כל ההקשרים ביניהם. גלגל ההשמנה מייצג תהליכי-התנהגות בעבר ובהווה. גלגל ההרזיה המייצג תהליכי-התנהגות בעבר, בהווה ובעתיד. גלגל החיים מייצג את תחומי-החיים השונים.

מאת: רחל סטיקלרודיאטה ותזונה06/11/121120 צפיות
תחושת הוויתור לרוב מעוררת תסכול ומרירות, ואפרת בוחרת לא להתמודד עם רגשות אלו. הבעיה היא שרגשות ככעס, תחושת ערך עצמי נמוכה ודומים להם יעלו ויצופו זמן קצר לאחר אכילת העוגה. לשמחתי אפשר גם אחרת!

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201671 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192139 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181826 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181437 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811515 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181697 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181684 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica