כיום אנשים רבים יודעים שהתזונה שלנו משפיעה באופן ישיר על מצבנו הבריאותי ועל כן חשוב ביותר שכל אחד יעמוד על המשמר וייבחן האם חסרים לו תוספים כאלו או אחרים, וזאת כי לצד העובדה שניתן להיעזר במגוון תוספי תזונה, הרי שאין לקחת יתר על המידה ואף אין להסתמך על תוספים שיפטרו אתכם משמירה על אורח חיים בריא, וזאת כי עם כל הכבוד למערכת התוספים, היא עדיין אינה יכולה להוות תחליף לצריכה מדודה של פירות, ירקות, בשר, דגים, חלבון וכדומה.
דגשים כלליים
רגע לפני שנציין מי צריך ליטול תוספי תזונה, נרחיב ונציין שיש להקפיד מתי נוטלים את התוספים, כלומר האם לפני או אחרי האוכל וכמובן שגם יש לשים לב עם איזה תוספים נוספים מומלץ לקחת, וזאת על מנת לסייע לתוסף להפיק את המרב. ובכן ההנחיה הרווחת היא שיש ליטול את התוסף עם הארוחה או לאחריה, כאשר יש תוספים שמוטב לקחת דווקא בסוף היום, רגע לקראת המנוחה.
זהירות
באופן כללי ניתן לומר שכל אחד עשוי להזדקק לתוספי תזונה, בין אם מדובר על גברים ונשים, ובין אם מדובר על ילדים ומבוגרים. עם זאת, אין לקחת תוספי מזון רק כיוון שידוע שמדובר במהלך בריא, וזאת כי יש ליטול את התרופה רק כאשר מתגלה חוסר.
התאמה בין קהל יעד לתוספים
לאחר שדנו מתי אין למהר ליטול תוספים, נעבור לציין שמבוגרים עשויים להסתייע במגוון תוספי תזונה, אך יש לבחון שהמרכיבים אינם מתנגשים עם המרכיבים של תרופות אחרות שנוטלים, אחרת מדובר במתכון לאסון. להלן דוגמה עבור תוספים חשובים עבור מבוגרים: אומגה 3 עבור פעילות תקינה של המוח, וויטמין E שמסייע להגן על המוח מפני בעיות במערכת העצבים, ויטמין B12 שמסייע לתפקוד נאות של מערכת העצבים ועוד. ממבוגרים נעבור לנשים, כאשר פה נציין שנשים שטרם מלאו להם 40 עשויות להסתייע במגנזיום ציטרט שידוע כמרפה שרירים, בB-6 (מאוד מומלץ ליטול ביחד עם מגנזיום) על מנת להימנע מהופעה של בצקות, מGLA אשר עשוי משמן נר הלילה והוא מסייע לאיזון הורמונלי, בתוספי ברזל כאשר בתקופת המחזור חשים בחוסרו ועוד.