למה נוצרות דלקות חניכיים
מחלקת דלקת החניכיים היא הנפוצה ביותר באדם, אוחזת בבכורה ביחד עם כאבי הגב וכאבי הראש. 95% מבני האדם סובלים ממנה, ורבים מהם גם באופן כרוני. בדרך כלל הבעיה היא גנטית, לצד תחזוקה לקויה של הפה ואכילה של מזון לא בריא. הסכנה היא בעיקר אובדן עצם סביב השן נסיגת חניכיים, דבר שיוביל בסופו של דבר לאבדן השיניים. לאבדן זה יש משמעויות בריאותיות ואסתטיות והוא מצריך בדרך כלל הליך יקר וכואב של שיקום שיניים
למה נוצרות דלקות חניכיים?
כאשר אוכלים אוכל שנדבק לשיניים, מלחם ועד סוכריות, ולא מצחצחים אותן, השאריות הופכות למזון לחיידקים, שתוסס והופך למעין ג'ל. את הג'ל הזה, פלאק, יש להסיר באמצעות צחצוח של 2-3 פעמים ביום ושימוש במי פה וחוט דנטלי. אם לא עושים זאת, לאחר כמה ימים הפלאק הופך לאבנית, ממש כמו זו שיש בקומקום. את האבנית הרבה יותר קשה להסיר, ויש צורך בעבודת שיננית מאומצת. אם גם את זה לא עושים, האבנית מתחילה להיווצר באמצעות כיס בין השן לחניכיים, ולמעשה מפרידה את החניכיים מהשן לעומק, כך שבסוף השן תיפול. זה לוקח כמובן כמה חודשים טובים, אבל כדאי למנוע זאת מכל הסיבות הידועות, באמצעות צחצוח של פעמיים ביום, שימוש של מי פה בבוקר ובערב וגם שימוש של חוט דנטלי לפני השינה.
סוגי דלקות חניכיים
-
דלקת של צעירים - בדרך כלל בעלת מרכיב גנטי, כי לרוב השיניים בריאות
-
דלקת של מבוגרים - שנים של תחזוקה לקויה, גיל, שחיקה וכמובן גם מרכיבים גנטיים
לרוב שני הסוגים מלווים בתסמינים: דימום חניכיים בעת אכילה של משהו קשה כמו תפוח למשל, ריח רע מהפה, נפיחות וכאב.
הדלקת מסוכנת מסיבות רבות: ראשית, דלקת חניכיים יכולה להביא לבעיות לב. הסיבות העיקריות הקשורות בשני המקרים היא דלקת חניכיים אצל מעשנים, סוכרת ועוד. בנוסף, הנפיחות כואבת, מדממת ומייצרת בעיות רבות, כמו קשיי עיכול, אכילה לקויה ועוד. בנוסף, חשוב לשמור על השיניים בגלל שהסכנה הנוספת היא שיניים מתנדנדות עד נופלות, התזת רוק בדיבור, איבוד שיניים בריאות, כאבים בזמן אכילה / שתייה, כאבים בצוואר ובאוזניים ועוד.
מניעת דלקות חניכיים היא קלה. צחצחו שיניים, לכו לשיננית פעמיים בשנה, ותהיו הרבה יותר בריאים ויפים!