מולטי ויטמין מכיל שורה ארכה של מינרלים וויטמינים אשר מותאמים בתאמה מלאה לכמות הצריכה המומלצת בהתאם למין ולגיל. סיפורו של המולטי ויטמין מתחיל הרבה אחורה, לאחר שבתום מלחמת העולם שדות החקלאות ננטשו ואנשים רבים הגיעו לתת תזונה. מאז ועד היום התחום עבר שיפורים, ולמרות שכיום רוב מי שנוטל את המולטי ויטמין אינו בתת תזונה, עדיין מדובר באלמנט חשוב ביותר עבור שמירה על מערכת בריאות תקינה.
שימו לב
אם כן מתי מתעורר הרגע בו יש להתחיל גם כן לצרוך מולטי ויטמין? ובכן כאשר אין תסמינים מקדימים אך התוצאות של בדיקות הדם מראות שיש חוסר בוויטמין מסוים, למשל בוויטמין D, ולחלופין כאשר אין שום סימנים, אך יחד עם זאת יודעים שלא צורכים מספיק תזונה שמכילה את הוויטמינים. כך למשל אדם שנמנע מראש ממוצרי חלב ובנוסף הוא אינו מוצא מאכלים אחרים שהוא אוהב שמכילים סידן, עשוי למצוא את הפתרון באותה קפסולה קטנה.
ללא קיצורי דרך
הגישה של ארגון הדיאטנים האמריקאי קובעת שאין למהר ליטול מולטי ויטמין, אלא תמיד יש לשאוף לצרוך את מגוון הוויטמינים דרך המזונות, ורק לאחר מכן אם עדיין יש חוסר, יש ליטול תוספים. כמו כן חשוב להבין שלא מדובר בתחליף, וזאת כי מזון בריא מכיל מגוון יתרונות נוספים, כלומר נוסף לאנטיאוקסידנטים, הפירות גם מכילים גם סיביים תזונתיים שלא מצויים במולטי ויטמין, ועל כן אין לחפש קיצורי דרך.
בדיקה עצמית
אם המאמר גורם לכם לתהות האם גם אתם זקוקים לתוספי מולטי ויטמין, מוטב שתשאלו את עצמכם את שורת השאלות הבאה: האם אתם צורכים מספיק בקר ואגוזים עבור ברזל, האם אתם צורכים מספיק ירקות ופירות, האם הארוחות שלכם מגוונות, האם אתם צורכים מספיק סידן וB12, האם אתם מסתמכים הרבה על אוכל מוכן, האם אתם חשים עייפות בלתי מוסברת וכדומה. כאן נעצור ונסכם שאם רוב התשובות שליליות, מומלץ לעשות בדיקות דם ולקבל החלטה מושכלת, אך יחד עם זאת אין לשכוח שמדובר בתחליף שלרגע אינו פוטר אורח חיים בריא ומזין.