המגנזיום הוא ללא ספק אלמנט מהותי עבור שמירה על גוף בריא. המגנזיום אחראי על 300 תהליכים מגוונים בגוף האדם ועל כן אין זה מפתיע למצוא שחוסר במגנזיום מהווה סכנה לבריאות. עם זאת, די מהר ניתן להבחין כאשר יש חוסר במגנזיום, לפחות כל עוד מכירים את הסממנים. במה מדובר? ובכן לרוב מדובר בעייפות מוגברת, בלחץ דם גבוה יתר על המידה, בהופעה של סוכרת, בטיקים בעיניים, בכיווצי שרירים, במיגרנות, בהפרעות שינה ואפילו בעצירות. אי לכך כאשר מתעורר חשד, כל שיש לעשות הוא פשוט מאוד לבצע בדיקת דם שגרתית ולהגיע עם התוצאות לרופא, או לדיאטנית.
תזונה נכונה
לצד שורת הבעיות שחוסר במגנזיום עשוי לייצר, יש להכיר שניתן להשלים את החוסר דרך מאכלים ותוספים. כך למשל מומלץ להרבות באכילה של אגוזים, שקדים, קטניות, ירקות ירוקים, דגנים מלאים וכדומה. אי לכך יש להקפיד על תזונה נכונה ואף יש להקפיד להימנע מצריכה רק של מים מותפלים, וזאת כי בין היתר הם אינם מכילים מגנזיום - להבדיל ממים רגילים.
ייעוץ מקצועי
אנשים שמבקשים להשלים את מאגרי המגנזיום בגופם צריכים לקבל ייעוץ מקצועי. כמו כן לאחר רכישה של תוסף כזה או אחר עליהם לקרוא את האותיות הקטנות, וזאת על מנת להבין מהו המינון המומלץ ועל מנת להבין מתי במשך היום הכי מומלץ ליטול אל התוסף (למשל לפני או אחרי האוכל). כמו כן יש להימנע מרכישה שמקדימה לה רק התייעצות עם הרוקחת, וזאת כי עדיף לשוחח עם תזונאית, וזאת לאחר שמביאים לה לראות את תוצאות בדיקת הדם.
הקשר שבין ספורטאים למגנזיום
ספורטאים עשויים לאבד מגנזיום בזיעה ועל כן ספורטאים צרכים להיות במעקב. עם זאת חלילה אין להסיק שהפעילות הספורטיבית אינה רצויה, אך כן יש להסיק שהיא דורשת מעקב. לבסוף נציין שהמגנזיום גם אידאלי ביותר על מנת להסדיר את קצב פעילות הלב, על מנת לסדר את לחץ הדם, על מנת לסייע בשיכוך כאבים אשר נובעים מתעוקת לב, על מנת למנוע היווצרות של קרישי דם ואף על מנת להעלות את אחוזי הכולסטרול הטוב ולהיפטר מאחוזי הכולסטרול הרע.