הסודות מאחורי המדפים – יין, מה הוא "היין הייחודי" שלנו ?
יובל לובנשטיין
הוא נמצא על שולחנו בכל חג ומועד. ישנם בתים אשר צורכים אותם גם דרך קבע.
בחו"ל לא מייצרים אותו וגם סיפור "המצאתו בארץ" הוא מעניין, קוראים לו "תירוש".
תירוש הוא שם רשום של יקבי כרמל, לשעבר כרמל מזרחי, אשר הפיקה אותו לפני שנים רבות, מתוך ניסיון להוציא מהענבים עוד קצת חומר. הניסיון הצליח ובגדול והוא מהווה כ- 20% מהמכירות החברה.
ישנם עוד יקבים בארץ אשר מייצרים מוצרים דומים, אולם הם משווקים תחת שמות אחרים.
המשקה בשונה מיין אינו עובר תסיסה ולכן אין בו אלכוהול.
הוא מיוצר מענבים מעיקר מזנים כמו קברנה סוביניון ומרלו.
המשקה מכיל גם חומר משמר מסוג של גופרית דו חמצנית (ביסולפיט), דבר אשר היווה לתביעה ייצוגית בנושא, שכן טענו העותרים שתוספת של חומר משמר למוצר, הופכת אותו למיץ ענבים משומר ולא 100% מיץ ענבים, מיץ ענבים טבעי, דבר אשר לטענתם זו הטעיית הצרכנים.
הידעתם ?
* צריכת היין בישראל לנפש עומדת על 7-4.5 ליטר.
הסיבה המרכזית לשונות היא שגם התירוש ודומיו נספרים כיין.
* בישראל כ- 260 יקבים פרטיים קטנים, המכונים גם בשם "יקבי
בוטיק" אשר תורמים כ- 4% מכלל הייצור בישראל.
הרבה חיקויים קמו למשקה זה של יקבי כרמל אולם התירוש הוא ללא צל של ספק המוביל בחבורה.
בגדול אין הבדל מהותי בין המותגים השונים, אשר מיוצרים בתהליך ייצור דומה, אולם כמובן לכל יקב יש את חותם הטבע הייחודי שלו.
לאחרונה אנו רואים שיקבי כרמל הוסיפו על המדבקה את הכיתוב 100 %טבעי על מנת לחזק את המותג, אשר כאמור נמצא בביקורת, מאחר ומוסף לו בתהליך חומר משמר על מנת לשמור על רעננות הטעם.
כך או אחרת המשקה," תירוש ודומיו", אשר בחצי כוס ממנו יש כ- 80 קלוריות, הוא משקה טעים, מרווה וחגיגי, אשר אנו מצפים לראותו כל פעם מחדש על שולחננו וללגום ממנו בכל פעם בהנאה רבה ולפעמים אף לגנוב עוד כוסית מעבר למה שמציעה לנו ההגדה של פסח.
חג שמח !