חפש מאמרים:
שלום אורח
25.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסודות מאחורי המדפים - פלפל אדום, אולי דברים שלא ידעתם ?

הסודות מאחורי המדפים – פלפל אדום – אולי כמה דברים שלא ידעתם ?

 

 

יובל לובנשטיין

 

 

הפלפל האדום מרכז ובצדק את תשומת לב שלנו. ראשית הצבע שלו בולט ומרהיב, הוא בריא מאד, מזין ודל קלוריות.

הפלפל אשר מוצאו מיבשת אמריקה , ממקסיקו, הובאה לאירופה על ידי הספנים הספרדיים, אשר הביאו את תרמיליו היבשים והחילו להפיצו החל מהמאה ה- 16 באירופה, אשר נוהגת לצרוך אותו בכמות של כ- 650,000 טונות בשנה, עם מגמת גידול לאורך השנים.

הפלפל מכיל יותר מ- 90% מים, דל בפחמימות,ועשיר בוויטמינים A,C,B ,דל קלוריות רק 25 למאה גרם.

הפפריקה עשויה מפלפל אדום מתוק או חריף, יבש אשר נטחן.

פלפל אדום מכיל יותר וויטמין C מאשר ירקות ופירות אחרים.

כידוע וויטמין זה, אשר מסיס במים, אינו מיוצר על ידי גוף האדם ולכן יש צורך לקבל אותו מהמזון או כתוסף.

בפלפל אדום ישנה כמות C  הגדולה פי 3 מאשר בתפוז ולכן אכילת חצי ממנו מספקת את מלוא ה-C  הנדרש לגוף שלנו ליום.

חיי המדף של ירק זה היו קצרים באופן יחסי לשאר הירקות ושיעור הפחת שלו במחלקות הירקות ואף אצלנו בבית היה גבוה במיוחד, אולם לאחרונה נכנסו זנים משופרים, אשר להם יכולת להישאר גם זמן ממושך יותר, משהוא כמו 10 ימים עד שבועיים במקרר אצלנו בבית.

מחירו בשוק הוא גבוה יחסית ולעיתים גבוה מהמחיר אותו משלם הצרכן האירופי על סחורה מישראל. כמות הצריכה של הפלפלים בישראל מגיעה לכ- 65,000 טונות בשנה משהוא כמו 9 ק"ג לנפש בשנה.

בארץ מגדלים אותו  כ- 500 חקלאים, את הפלפל על שטחים המגיעים ל- 28000 דונם  אולם רק כ- 10-15% עוסקים ביצוא, אשר מצריך הקפדת יתר על דרישות גידול תוך תהליך שיטתי של ניקיון החלקה והתוצרת החקלאית.

יצוא הפלפל מהווה כ- רבע מסה"כ היצוא הכמותי של ירקות מישראל ומגיע לכ- 130 אלף טונות בשנה ומיוצא בעיקר לאירופה, שם הוא מצטרף למגדלים מקומיים בעיקר הולנדים וספרדים וליבוא ממרוקו, תורכיה ולאחרונה אף מרצועת עזה.

ישנם מספר רב של זני פלפל בצבעים שונים. הפלפל הירוק וצהוב הם פלפלים אשר בתהליך ההכלאה שלהם דאגו המטפחים לצבע הייחודי.

לפלפל האדום מיחסיים תועלות בריאות מיוחדות, ביחס לשאר הפלפלים גם בשל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, ויטמיןE , בטא קרוטין העשוי למנוע סרטן וכן בשל הימצאות לוטאין אשר מסייע לשמירה על בריאות העין.

יובל לובנשטיין, יועץ לחברות בתחום מוצרי צריכה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יובל לובנשטיין משמש כיועץ לחברות בתחום מוצרי הצריכה, בדגש אסטרטגי ושיווקי.

שימש בעבר במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות גדולות כמו הום סנטר ושופרסל.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת לובנשטיין יובל

מאת: לובנשטיין יובלניהול05/10/111393 צפיות
ראש השנה עבר חלף לו ולרגע נדמה שגלי הים חזרו להרגלם מימים ימימה, האומנם ? האם השקט הזה מבשר לנו דברים אחרים, כמו למשל סערה ?

מאת: לובנשטיין יובלצרכנות02/10/111282 צפיות
כולנו מכירים את המכונות לממכר משקאות קלים. הן נוחות מרוות את הצמא ובעיקר מספקות נו משקה צונן ביום חח ולוהט. אולם מה עושים החיילים, אשר נמצאים בבסיס מרוחק ומבודד, אשר להם אין חלופפות אחרות, מלבד להשאיר שם את מחצית משכורתם החודשית ?

מאת: לובנשטיין יובלצרכנות28/08/111184 צפיות
החזרה לבית הספר מופרדת השנה מראש השנה, האם הרשתות ניצלו עובדה זו על מנת להוציא מאיתנו יותר כסף מבלי שנרגיש ?

מאת: לובנשטיין יובלצרכנות25/08/111403 צפיות
מחאות הן דבר שבאופנה והפייסבוק הוא כלי אדיר לבצען. הטרנד החדש הוא מחאת צרכנים נגד רמות המחיר הגבוהות של רשת שופרסל. האם הרשת רגישה לסוג זה של מחאות ? האם זו הדרך להתמודד עם עליות המחיר של הרשתות הגדולות ?

מאת: לובנשטיין יובלניהול24/08/111366 צפיות
רמת החובות של אזרחים,חברות נמצאת במגמת עליה. האם לא הגיע העת להאיט קצת את הקצב, גם במחיר של פגיעה בצמיחה, על חשבון עתיד בטוח יותר ?

מאת: לובנשטיין יובלצבא וביטחון22/08/111394 צפיות
האם מהפכת הפייסבוק במצרים, לוב, סוריה ותימן הקדימה את זמנה ? האם העם מוכן ובשל להכנס בריק שנוצר ? ואם לא מי עשוי להכנס לתוכו ?

מאת: לובנשטיין יובלניהול22/07/111496 צפיות
האם ניתן לקרוא לתנועות המחאה האחרונות בשם "הפנתרים הלבנים" ומה הקש בינן להוצאות התקשורת ?

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201662 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192120 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181816 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181423 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811265 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181668 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181672 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica