חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איחוד תיקים על פי חוק הוצאה לפועל

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי08/07/20131082 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חוק הוצאה לפועל קובע בצורה מפורשת כיצד יכול חייב לבצע הליך של איחוד תיקים. ראשית כל מגדיר החוק את המונח "נכס" בתור מקרקעין, מטלטלין וזכויות. הבחנה זו חשובה כפי שנראה בהמשך, משום שהיא מאפשרת לחייב להכריז על איחוד תיקים בסיטואציות שונות וללא תלות בנכסים ספציפיים כאלה ואחרים. שנית מתייחס החוק אל בקשת האיחוד עצמה. החייב רשאי לבקש איחוד של כל התיקים העומדים ותלויים נגדו, כך על פי החוק, כאשר הנוסח של בקשת האיחוד, הפרטים שייכללו בה והמסמכים אותם יש לצרף ייקבעו בתקנות.

איחוד תיקים לא מבטל הליכים

חוק הוצאה לפועל אינו מתיר השהיה או הפסקה של הליכים נגד החייב כל עוד לא ניתן צו לאיחוד תיקים. במילים אחרות, גם אם החייב הגיש בקשת איחוד – אין די בכך על מנת להפסיק את ההליכים הקבועים בחוק. עוד על פי החוק, הגשה של בקשת איחוד או אפילו לאחר מתן צו האיחוד אינם מבטלים הליכים נגד חייב אחר באחד מהתיקים התלויים ועומדים נגד החייב. רשם הוצאה לפועל רשאי מטעמים מיוחדים להורות על הפסקה או השהיה של הליכים הננקטים נגד החייב, אך זו תהיה לתקופה שלא תעלה על 60 יום ויש להתנות את ההחלטה במתן ערובה.

עיכוב יציאה מהארץ

איחוד תיקים מלווה בהוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ. על פי סעיף 74ד. בפרק ז'3 של חוק הוצאה לפועל, לאחר הגשת של בקשת איחוד תיקים יורה רשם הוצאה לפועל על צו עיכוב יציאה. באפשרותו לבטל את הצו במידה והחובות סולקו במלואם, במידה ובקשת האיחוד נדחתה, במידה וכל הזוכים מסכימים או כאשר צו האיחוד בוטל. נסיבות אלו ולא אחרות הן היחידות המסוגלות לבטל צו עיכוב יציאה מהארץ בעקבות איחוד תיקים במסגרת הליכי הוצל"פ. בנוגע לעיקולים, רשם הוצאה לפועל רשאי על פי יוזמתו או בקשתו של הזוכה להורות אל עיקול נכסי החייב.

מתי דנים בבקשה?

החוק מגדיר היטב באילו תנאים לא תידון בקשת איחוד, אלא אם כן החייב צירף תצהיר המאמת את הפרטים, שילם סכום של 3% לפחות מיתרת החוב בתיקים התלויים ועומדים נגדו ושילם סכום נוסף של 3% מדי חודש עד להחלטה על בקשת האיחוד. בהקשר הזה מתייחס החוק אל המונח "חובות" בתור החוב הפסוק עצמו, האגרות, ההוצאות ושכר טרחת עורך הדין, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית.

תנאים לאישור בקשת איחוד

רשם רשאי להיעתר לבקשת האיחוד או לדחות אותה רק לאחר שנתן לחייב הזדמנות להעלות טענות. בנוסף, על הרשם להקדים ולקיים חקירת יכולת של החייב. החוק אוסר על מתן צו איחוד תיקים אלא אם כן נוכח הרשם לאחר חקירת היכולת ובהתחשב בנכסים העתידיים כי החייב יוכל לפרוע את התחייבותיו. במידה וקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו או שהסכימו לכך הזוכים, ניתן לקבוע את פירעון ההתחייבויות בזמן ארוך יותר מזה הקבוע בחוק ועומד על בין שנתיים לארבע שנים.

מתי רשאי הרשם לדחות בקשה לאיחוד תיקים?

רשם הוצאה לפועל רשאי לדחות בקשה לאיחוד תיקים בהינתן אחד המקרים הבאים. ראשית, אם החייב מסר בבקשתו פרטים כוזבים או העלים פרטים. שנית, אם החייב לא גילה את מלוא המידע על נכסיו. שלישית, אם החייב קיבל על עצמו חיוב כספי שלא לצרכים חיוניים לאחר שהגיש את בקשת האיחוד. גם אם נפתח תיק נוסף נגד החייב לאחר שהגיש את בקשת האיחוד והחייב לא מודיע על כך, רשאי הרשם לדחות את הבקשה המקורית לאיחוד תיקים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירדיני משפחה17/03/161412 צפיות
החלטתם להתגרש ואתם מעוניינים לסיים את הסאגה מהר ככל האפשר. מהי הדרך המהירה ביותר להתגרש? כיצד ניתן להימנע מסכסוכי גירושין ממושכים וכואבים? והאם ניתן להתגרש תחילה ורק אחר כך לדון בסוגיות הנלוות לגירושין? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162645 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי13/03/161340 צפיות
יש כמה אפשרויות הרלוונטיות עבור אזרחים שנפגעו מלשון הרע והוצאת דיבה.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי09/06/151348 צפיות
עו"ד המעוניין לקבל רישיון נוטריון צריך להגיש הצהרה לועדת הנוטריונים הכוללת פרטים אישיים וחתימה על מספר נקודות חיוניות. מה צריכה לכלול הרצאה זו?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי24/02/151486 צפיות
חוק הנוטריונים מפרט את סמכויות הנוטריון וקובע כי רישיון נוטריון יכול להינתן רק על ידי ועדת הממונה על ידי שר המשפטים. מהם תפקידי הנוטריון?

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211754 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica