עורך דין המעוניין לקבל רישיון נוטריון חייב להגיש בקשה לועדת הנוטריונים הפועלת מכוח חוק הנוטריונים. ועדה זו כפופה למשרד המשפטים ונפגשת פעמיים-שלוש בשנה על מנת לדון בבקשות חדשות. מבחינת הועדה, תנאי הסף להגשת בקשה לרישיון נוטריון הם אזרחות ישראלית, ניסיון מעשי של 10 שנים בעריכת דין, היעדר הרשעות שיש עמן קלון והיעדר השעיות מלשכת עורכי הדין. מועמד המגיש את הטופס נדרש להעלות בכתב הצהרה הכוללת פרטים אישיים וחתימה על מספר נקודות חיוניות.
על פי הנוסח של תצהיר עורך דין בתמיכה לבקשה לקבל רישיון נוטריון, עורך הדין מכיר בכך שעיסוק בעריכת דין משמעותו ביצוע פעולה מן הפעולות שנתייחדו לעורך דין וזאת רק לפי סעיף 20 לחוק הלשכה. על המועמד להצהיר בבירור כי פעולות אלו לא היו אקראיות ובוצעו באורח קבוע. בנוסף, עורך הדין מצהיר כי תקופת העיסוק או הכהונה שלו במקצוע עריכת דין היא לרבות תקופת העדר זמני. תקופה זו יכולה להיות חופשה למטרה אישית כלשהי, יציאה לשירות מילואים, חופשת מחלה ועוד. לאחר מכן ממלא עורך הדין את הפרטים על הארץ בה נולד, את התאריך ואת היום ממנו הוא נחשב תושב ישראל. אזרחות ישראלית היא תנאי לקבלת רישיון נוטריון ועולים זרים יכולים להגיש בקשה רק בצירוף מסמכים מיוחדים המתאימים למצבם הבירוקרטי.
בקשה לאישור נוטריון לאחר הרשעה בפלילים
מועמד המעוניין להגיש בקשה לאישור נוטריון צריך להצהיר כי לא הורשע בישראל או בחו"ל בפלילים, וכי לא קיים בעניינו אף תיק פלילי גם בארץ וגם מחוצה לה. במקרה של הרשעה פלילית מחייבת הועדה צירוף של העתק כתב האישום, הכרעת הדין וגזר הדין שהוטלו על המועמד.אם הוגש ערעור על ההרשעה יש לצרף את ההעתק מפסק הדין בערעור. במקרה של עורכי דין המעוניינים ברישיון נוטריון ויש נגדם תיק תלוי, הועדה מחייבת צירוף העתק מכתב האישום ופירוט מלא על השלב בו נמצא התיק.
בהליכים משמעתיים הדרישה מעורך הדין אינה שונה באופן מהותי. הוא חייב לצרף העתק של קובלנה, הכרעת דין וגזר דין במקרה של הרשעה משמעתית, בעוד במקרה והוגש ערעור מצופה ממנו לצרף העתק של פסק הדין הרלוונטי. במקרה של תיק תלוי בהליכים משמעתיים אמור המועמד להצהיר על כך מראש, תוך צירוף של העתק הקובלנה ופירוט מלא על שלבי הדיון. עוד נדרש המועמד לתת את הסכמתו לכך שבמסגרת דיון בבקשה לרישיון נוטריון, יכולה ואף תעיין ועדת הרישיונות במרשם הפלילי שלו. עיון זה מתבצע מול משטרת ישראל, הפרקליטות, בתי המשפט וכל גוף אחר הרלוונטי לעניין.
הצהרת עורך דין במשרה ציבורית או בחברה
תצהיר עורך דין בבקשה לאישור נוטריון מתאים גם למי שמחזיק במשרה ציבורית. במקרה כזה עליו למלא נספח המצורף אל הבקשה, ובו הוא מפרט את מקום העיסוק, מועד העיסוק לרבות תאריכים מדויקים, אופי העיסוק, היקף העיסוק, דרישות המשרה מבחינת ותק ואת שמו של הממונה עליו במסגרת התפקיד. פרטים אלו עוזרים לועדת הרישיונות בבואה לבחון את הניסיון המעשי של המועמד ואת כשירותו לכהן בתור נוטריון. במידה והמועמד עסק כעורך דין ביותר ממשרה ציבורית אחת, עליו לפרט את הפרטים המופיעים לעיל לגבי כל אחד מהעיסוקים בנפרד. הוראות דין אלו חלות גם על מועמד שהועסק כעורך דין בחברה פרטית (שאינה חברת עורכי דין) ומעוניין לקבל רישיון נוטריון.
השלב האחרון בהצהרה הוא חתימה על אמיתות הפרטים והכרה בעונשים הקבועים בחוק בכל מקרה של סתירות.