חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם נוטריון רשאי לפרסם את עצמו במדיה – עיתונות, רדיו, טלוויזיה וברשתות החברתיות?

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי11/06/2013928 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חוק הנוטריונים, התשל"ו – 1976 קובע לא רק מי כשיר לשמש נוטריון ומה היא הדרך להסמכת הנוטריון על ידי ועדת הרישיונות במשרד המשפטים, אלא גם מה הן הסנקציות המוטלות על נוטריון הפועל בניגוד לסמכויותיו. בין היתר, סעיף מספר 23 בחוק מסדיר את הפרסום שיכול נוטריון לבצע ומבהיר כי חל איסור לעשות במישרין או בעקיפין פרסומת לעיסוק. סעיף זה מפנה לסעיף 55 לחוק הלשכה, בו מצוין כי עורך דין לא יעשה פרסומת לעיסוקו אלא בהתאם לכללים הנקבעים על ידי המועצה הארצית באישור שר המשפטים וועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. בנוסף מחיל סעיף 23 לחוק הנוטריונים על הנוטריון את הכללים לעניין ציון השם והמקצוע.

המטרה של סעיף 23

נוטריון לא רשאי לפרסם את עצמו באף סוג של מדיה. הוא לא יכול להעלות פרסומות בעיתונות, ברדיו או בטלוויזיה וגם לא לשווק את עצמו ברשתות החברתיות. המטרה של הגבלות אלו היא למנוע את הפרת כללי האתיקה. על מנת לרדת לעומקו של סעיף 23, יש להבין את החשיבות שמקנה בית המשפט לחתימתו של הנוטריון. בניגוד לעורכי דין אחרים, נוטריון מחזיק בשורת סמכויות ייחודיות. הנוטריון מוסמך על פי החוק לאמת, לאשר, להעיד ולערוך מסמכים משפטיים. במידה ומדובר על עשיית צוואה מוסמך הנוטריון כרשות ומחזיק במעמד של שופט. מהבחינה הזו, לשכת עורכי הדין, ועדת הסמכת הנוטריונים ומשרד המשפטים אינם יכולים להרשות מצב של פריצות או פרסום לא מפוקח בקרב נוטריונים.

שידול לקבלת עבודה

מלבד הפרסום עצמו, נוטריון לא יכול לשדל בעצמו או על ידי אחר לצורך קבלת עבודה. הגבלה זו מופיעה בסעיף 24 בחוק הנוטריונים ומקבלת חיזוק מסעיף 25, הקובע כי נוטריון לא ישתמש באף תואר אחר מלבד "נוטריון" לציון מקצועו. במידה והנוטריון מחזיק בתואר אקדמי או בתואר שדין אחר מסדיר את השימוש בו, יכול הנוטריון לצרף זאת אל התואר הרגיל. גם כאן ניתן לראות כיצד החוק מגביל את האופן בו נוטריונים רשאים להבליט את שירותיהם מול נוטריונים אחרים. התפקיד העיקרי של הנוטריון הוא להסדיר את התנהלות האזרחים במישור המשפטי, המישורי והמקצועי. מהבחינה הזו לא יכול הנוטריון להיות מעורב בפרסומות במדיה משום שכך הוא נחשף אל סיכונים לא הכרחיים.

שכר הנוטריונים

במהלך תפקידו כנוטריון הוא אינו רשאי לעבוד כשכיר. סעיף זה מעלה את השאלה כיצד נקבע השכר של הנוטריון והאם התעריפים נקבעים על פי ביקוש והיצע. למעשה, המחירים אותם רשאי לגבות הנוטריון עבור שירותים אותם הוא מספק לציבור הרחב נקבעים על ידי משרד המשפטים ומתעדכנים אחת לחצי שנה. באמצעות תעריף זה יכול משרד המשפטים לפקח אחר עבודות הנוטריון ולמנוע מצב של אפליה. גם כאן העיקרון המרכזי העומד לנגד עיניו של המחוקק הוא השיוויוניות: נוטריונים אינם רשאים לפרסם את עצמם בזרועות המדיה השונים, ולכן גם אין צורך בשוק חופשי של מחירים.

איך בוחרים נוטריון?

לסיכום, כדאי לבחור נוטריון על פי תחום ההתמחות שלו, הרישיון בו הוא מחזיק ובהתאם לפעולה אותה מעוניינים לבצע. סינון מן הסוג הזה בטוח ומקצועי יותר מאשר בחירת נוטריון על פי פרסומות או שיווק עצמי. הנוטריון הוא סמכות חשובה וקריטית במשפט העולמי וסביר להניח כי ההגבלה על פרסומות תשאר בעינה. אף נוטריון אינו מעוניין לעבור על כללי האתיקה, אך מצד שני משרד המשפטים מקצה מקומות ברורים לפרסום שירותי נוטריון בצורה אחידה, קבועה ומאוזנת.

לקריאה נוספת:

משמעותו של יפוי כוח נוטריוני

גוגל+ אלעד שניר

 



תגיות המאמר: נוטריון


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירדיני משפחה17/03/161412 צפיות
החלטתם להתגרש ואתם מעוניינים לסיים את הסאגה מהר ככל האפשר. מהי הדרך המהירה ביותר להתגרש? כיצד ניתן להימנע מסכסוכי גירושין ממושכים וכואבים? והאם ניתן להתגרש תחילה ורק אחר כך לדון בסוגיות הנלוות לגירושין? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162645 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי13/03/161340 צפיות
יש כמה אפשרויות הרלוונטיות עבור אזרחים שנפגעו מלשון הרע והוצאת דיבה.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי09/06/151348 צפיות
עו"ד המעוניין לקבל רישיון נוטריון צריך להגיש הצהרה לועדת הנוטריונים הכוללת פרטים אישיים וחתימה על מספר נקודות חיוניות. מה צריכה לכלול הרצאה זו?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי24/02/151486 צפיות
חוק הנוטריונים מפרט את סמכויות הנוטריון וקובע כי רישיון נוטריון יכול להינתן רק על ידי ועדת הממונה על ידי שר המשפטים. מהם תפקידי הנוטריון?

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211754 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica