צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת תיק הוצאה לפועל, הינו סקציה המוטלת על החייב, במטרה לאלץ אותו לשלם את חובו ולוודא כי הוא אינו בורח ומותיר את נושיו מול שוקת שבורה וללא יכולת לקבל את כספם בחזרה. על מנת להטיל צו עיכוב יציאה מן בארץ בתיקי הוצאה לפועל, על הנושה להגיש בקשה מלווה בתצהיר בפני רשם הוצאה לפועל כדי שייתן את החלטתו בנוגע לאישור הבקשה או דחייתה.
ביטול צווי עיכוב יציאה מהארץ בתיקי הוצאה לפועל.
חשוב לזכור כי נקודת המוצא היא שרשם הוצאה לפועל כבר הפעיל את שיקול דעתו במתן צו העיכוב בתיק, ומכאן שעל החייב או הבא כוחו לשנות את דעתו של רשם הוצאה לפעל, או לחילופין לשלם את החוב, על מנת לבטל את הצו. על ממנת לבטל צו עיכוב יציאה מהארץ שהוטל נגד חייב המבקש לצאת לחו"ל, יש להגיש בקשה, המפרטת את סיבת היציאה לחו"ל, הדרך בה ממומנת היציאה, תקופת ההיעדרות מהארץ, וכיצד החייב יכול להבטיח את פירעון החוב. בנוסף, ניתן להראות נכונות לתשלום צו התשלומים כסדרו, כאשר החייב משלם מראש את התשלומים בצו התשלומים לתקופת ההיעדרות, ולצורך הבטחת המשך התשלומים, ניתן לצרף שני ערבים בעלי תלושי משכורת, שיהיו ערבים רק עד שובו של החייב לארץ.
סיכול הליכי הוצאה לפעל וצווי עיכוב יציאה מן הארץ.
מכוח סעיף 14 לחוק הוצאה לפעל, ראשי רשם הוצאה לפעל להוציא כנגד החייב צו עיכוב יציאה מן הארץ, כאשר קיים סיכוי שהחייב עומד לצאת מהארץ במטרה לסכל הליכים המתנהלים נגדו או לחילופין, להימנע מביצוע פסק דין שניתן נגדו. חייבים המתגוררים לסירוגין בחו"ל ובישראל, או חייבים בעלי אזרחויות כפולות, סבירות גבוהה כי הזיקה לישראל שלהם חלשה ביחס לחייבים אחרים, ועל כן, סיכויים סבירים שיינתן נגדם צו עיכוב יציאה מהארץ ביתר קלות. עם זאת, חייבים הנשואים ובעלי משפחה, בעלי נכסים ובעלי זיקה חזקה יותר לישראל, אין צורך להוציא נגדם צו עיכוב יציאה מהארץ, מכיוון שהסיכוי שיברחו מהארץ על מנת להתחמק מחובם פוחת.