חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה סיבת קיומה של מערכת הוצאה לפועל

אמון בבסיס המערכת

אשראי במובן קרדיט היה והתקיים במשך אלפי שנים בהיסטוריה האנושית. האשראי נסמך על אמון שנותנים צדדים זה בזה: האחד ייקח את הכסף וישיב אותו ברבות הזמן במלואו, ועוד יוסיף עליו סכום כלשהו. אשראי זה, התפתח ללא הכר לאשראי במובנו כיום ולדרכי האכיפה הנהוגות, כגון הוצאה לפועל, אולם מקורו של האשראי באותו אמון, באותו קרדיט. מקור המושג קרדיט ב'קרדו' – תפילת ה'אני מאמין' הקתולית. זאת ללמדנו שמקור המערכת כולה – באמון שנותנים אנשים זה בזה.

ניתן מכאן לראות את כל מערכת התקשורת בין אנשים כנסמכת על אמון, האמון ששניהם יקיימו את דבריהם. אנו מתחייבים בהבטחות, בשבועות, נדרים, בארועים חברתיים: הבעל והאישה, הירקן והצרכן, הספק והסיטונאי. רק כשאחד הצדדים חושש או חושד שהאמון מופר ונעשתה פריצה ממסגרת ההבטחה – היא החוזה, מוכנס לשימוש הגזר: בין אם בצורת סעיף מפורש בחוזה כגון סעיף ליטרת הבשר בסוחר מוונציה ובין אם באכיפה וגבייה - זוהי מטרתה של מערכת הוצאה לפועל.

התקדמות האשראי

מערכת האשראי בימנו התקדמה עד מאוד מימים עברו. אם בעבר רק בעלי הון עצום כגון מלכים לממלכות אזוריות או ראשי-ערים מחוזיות יכלו ללוות, הם היו לווים זה מזה, ובריבית גבוהה – כי הסכון היה גבוה והדרך היחידה לחלץ חוב היתה צבאית; הרי שנעשה במרוצת האלף השני לספירה שינוי מהותי, התקדמות מטאורית, בתחום האשראי: במסגרת תהליכים רבים, שלכולם היבטים טכנולוגיים חברתיים וכלכליים, הגענו למצב כיום בו הכלכלה נסמכת כולה על אשראי

המקל שבצד הגזר

הלוואות ואשראי ניתנים לכל דכפין כמעט, כשהכלכלה כולה נסמכת נתמכת ומעוגנת על הנחת האמון. האמון בצמיחה, האמון בכסף שיביא עוד כסף, האמון שהאנשים ישיבו תמיד את חובם במלואו ובזמן. והיות ולא מתקים כאן אפקט פיגמליון, והרצוי לא הופך למצוי מעצם רצייתו והאמון, אזי מחויב גם שכלול מנגנוני האכיפה והגבייה, הם הם מערכת הוצאה לפעל ראויים לשמם. וזוהי תכליתם במדינה המודרנית. לשמש מקל כשהגזר נגזל והאמון והחוזה מופרים, וכשאדם או גוף או מדינה נזקקים לפרוע את חובם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד י.שפירא ושות' הנו המשרד הגדול והמוביל בתחום הגבייה המשפטית הוצאה לפועל בישראל.    המשרד הוקם בשנת 1987 ומונה כיום 19 עורכי דין, ארבעה מתמחים וכן צוות מיומן ועתיר ניסיון של כ- 150 פקידים ופקידות. לאחרונה נכנס המשרד לדירוג ה D&B והB.D.I  כאחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בארץ. המשרד עוסק במגוון רחב של פעילויות, והוא בעל התמחות רחבת היקף בנושאי המשפט האזרחי בכלל, ובנושא גביית חובות וההליכים המשפטיים הכרוכים בכך, בפרט.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד ליאור שפירא

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי28/05/121066 צפיות
הוצאה לפועל היא תהליך של גביית חובות מחייב במסגרת של פסק דין של בית משפט. התהליך בדרך כלל מתבצע במקרה של חוב בלתי משולם של צד אחד לצד אחר המסתיים בתביעה שמקנה לצד שלו חייבים את הכסף לבצע סדרה של פעולות שונות, בעיקר עיקול נכסים, שמטרתן סילוק החוב.

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי24/05/121151 צפיות
צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת תיק הוצאה לפועל, הינו סקציה המוטלת על החייב, במטרה לאלץ אותו לשלם את חובו ולוודא כי הוא אינו בורח ומותיר את נושיו מול שוקת שבורה וללא יכולת לקבל את כספם בחזרה.

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי08/05/121180 צפיות
בין ההליכים הבאים במטרה לסייע לחייב לשלם את חובותיו, מציע חוק הוצאה לפועל מצב הנקרא איחוד תיקים. איחוד תיקי הוצאה לפועל, מטרתו לסייע לחייב שלו נפתחו תיקים רבים בו זמנית, ונקבעו הסדרי תשלומים המצטברים לתשלום גבוה חודשי אחד, לאחד את תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו לו ולשלם סכום חודשי שיתאים ליכולתו הכלכלית בהתחשב במספר פרמטרים ובהחלטת רשם הוצאה לפועל.

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי06/05/121090 צפיות
מטרת מערכת האכיפה והגביה הקרויה בישראל הוצאה לפועל היא לוודא שחיובים חוזיים אמנם מתקיימים, כלומר שעניינים שהוכרעו בחוזים יתממשו הלכה למעשה.

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי24/04/121100 צפיות
בהליכים הספציפיים השונים המתקיימים מתוך מסגרת של הוצאה לפעל אין התיחסות מלאה ושלמה למקרים של חדלות פרעון, ובכלל זאת גם בכל הנוגע לאיחוד תיקים שונים של חייב, וגם במקרה של חייב המוגבל באמצעיו. מכאן עולה ההגיון והמניע העיקרי שבהקמת מנגנון פשיטת הרגל.

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי23/04/121076 צפיות
השיח החברתי כלכלי החדש בישראל, שהחל בקיץ שאחרי האביב הערבי, משקף נתחים נרחבים מן המציאות החברתית כלכלית בישראל של ימינו.

מאת: עו"ד ליאור שפיראחוק ומשפט - כללי29/03/121013 צפיות
התמודדות עם חובות לבנקים והתמודדות עם הוצאה לפעל היא בהחלט התמודדות לא קלה ולא נעימה. ישנם אזרחים רבים אשר ניצבים מול בעיות אשר דומות לשלכם אשר מנסים לפעול בחוכמה רבה ככל האפשר, לצמצם את החוב ולנסות לחזור למסלול חיים בו החובות והבעיות הכלכליות לא מהוות את הנטל המרכזי.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232096 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212247 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212119 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211801 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211382 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201980 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201686 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica