בין ההליכים הבאים במטרה לסייע לחייב לשלם את חובותיו, מציע חוק הוצאה לפועל מצב הנקרא איחוד תיקים. איחוד תיקי הוצאה לפועל, מטרתו לסייע לחייב שלו נפתחו תיקים רבים בו זמנית, ונקבעו הסדרי תשלומים המצטברים לתשלום גבוה חודשי אחד, לאחד את תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו לו ולשלם סכום חודשי שיתאים ליכולתו הכלכלית בהתחשב במספר פרמטרים ובהחלטת רשם הוצאה לפועל.
מהי מטרת איחוד תיקי הוצאה לפעל ולמי התהליך מתאים?
תפקידו העיקרי של הליך איחוד תיקי הוצאה לפועל הינה לגבות את החוב ביעילות ושיטתיות, בדרך שתסייע לחייב להחזיר את חובותיו, ולא להגיע למצבי פשיטת רגל או למצב שבו איננו יכול לשלם את החוב כלל. יתרה על כך, תהליך הוצאה לפעל זה, מסייע גם לנושה לקבל את מלוא סכום החוב ולא להגיע למצבים בהם הוא עומד בפני שוקת שבורה, כאשר החייב הופך חסר כל, או שנושה אחר הקדים אותו ולא נותרו לחייב אמצעים על מנת להחזיר את חובו. חייבים רבים יתקשו לעמוד בהחזר חודשי גבוה לאורך זמן, ולכן, תהליך זה מתאים לאנשים המבקשים להחזיר את חובם בצורה מדודה, ולהיפטר מהחובות אחת ולתמיד.
איחוד תיקי הוצאה לפעל – איך זה עובד?
בתהליך איחוד תיקי הוצאה לפעל, יאוחדו בכפוף להגשת בקשה, כלל תיקי הוצאה לפועל התלויים ועומדים כנגד החייב וייקבע עבורו הסדר תשלומים עבור התיק המאוחד, שייקבע תוך שקילת יכולותיו הכלכליות. עם זאת, חשוב לציין כי לתהליך איחוד תיקי הוצאה לפעל יש תנאים נוקשים למדי, וחייבים מסוימים אינם מסוגלים לעמוד בהם, חייבים אלו, רצוי שיבחרו בתהליך של פשיטת רגל.
האם רשם ההוצאה לפועל נוטה לאשר תהליכי איחוד תיקים?
הליכי איחוד תיקי הוצאה לפועל, מקובלים יותר כאשר מדובר בחובות קטנים יחסית, ולחייב יש יכולת החזר סבירה. עם זאת, הנטייה הרווחת כיום, הינה לאשר פחות ופחות תהליכי איחוד לתיקים גדולים במיוחד, שסכומם עולה על 200 אלף שקלים, מכיוון שחלוקת התשלומים אינה הגיונית וחייבים יתקשו לעמוד בהחזרים החודשיים. במצבים שכאלו, האלטרנטיבה של פשיטת רגל הינה הגיונית יותר לחייבים שיקבלו הפטר והחובות יימחקו.