חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה שנפגעי רשלנות רפואית בניתוחים צריכים לדעת

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית26/05/20111396 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בתי המשפט בישראל, דנים רבות, בתביעות בגין רשלנות רפואית ובמסגרתן, עליהם לקבוע האם הנתבע התרשל במתן הטיפול ואם כן, מהו הנזק שגרמה רשלנותו. בהתאם, ייקבע גם גובה הפיצוי שייפסק לטובת התובע, הנפגע.

בין תיקי הרשלנות הרפואית, נמצאים גם המקרים של רשלנות בניתוח. הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי בביצוע הניתוח עצמו או בדיקות נלוות לו ברשלנות וכן באי מתן הסבר מקיף למטופל, אודות הניתוח. מצב דברים זה יוצר אי הסכמה מדעת אצל המנותח.

חשוב לדעת כי ישנו הבדל בגישת הפסיקה בין רשלנות רפואית בניתוח חירום לבין רשלנות רפואית בניתוח קוסמטי.

במקרה הראשון, פועל הצוות הרפואי מתוך לחץ ועל כן, ישנו מקום רב יותר לטעויות בשיקול הדעת, אשר לא יהוו חריגה מסטנדרט העבודה הסביר.

אף כאשר יטיל בית המשפט אחריות בגין רשלנות רפואית, יתחשב בנסיבות המקרה, בפסיקת הפיצוי לתובע.

לעומת זאת, במקרה השני, כאשר מדובר על ניתוח קוסמטי ולא על צורך רפואי, ובוודאי לא דחוף, נוקטים בתי המשפט בגישה מחמירה יותר, היות שלא קיים לחץ של זמן ואין דבר המונע מן הרופא לתת את הטיפול המקצועי ביותר למנותח, לרבות הסברים מלאים ומקיפים על הניתוח, כדי שיוכל המטופל לתת הסכמה מדעת לניתוח.

מהי רשלנות רפואית בניתוח?

אחד מעקרונות הבסיס בתחום הרשלנות הרפואית הוא קיומה של חובת זהירות בין רופא למטופל. חובת הזהירות הזו דורשת מן הרופא להעניק טיפול מקצועי ואיכותי, על פי כל נהלי העבודה המקובלים בתחום הרפואי בו הוא עוסק.

רשלנות רפואית היא הפרתה של אותה חובת זהירות והיא יכולה לבוא לידי ביטוי בכל שלב בהליך הטיפול. כאשר מדובר על רשלנות רפואית בניתוח, ניתן להצביע על שלושה מקרים שכיחים:

1. אבחנה שגויה : עצם ההחלטה על הצורך בניתוח, הייתה לא נכונה והיא נבעה מאבחנה שגויה של הרופא אשר החליט על ניתוח.

2. ביצוע בדיקות מקדימות : במסגרת כל ניתוח, יש לבצע בדיקות מקדימות. המחדל לבצען או ביצוען באופן לקוי, הוא רשלנות רפואית.

3. אי הסכמה מדעת : חובת הזהירות של הרופא, כוללת גם את החובה לספק למטופל את כל המידע על הטיפול. אין די בכך כי הרופא העביר למטופל את האינפורמציה. עליו לוודא כי המטופל הבין אותה. זאת על מנת שהסכמתו של המטופל לניתוח, תהיה הסכמה מדעת.

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית

דיני הנזיקין מאפשרים לכל אדם שנפגע כתוצאה מטיפול רפואי רשלני, להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. במקרה של רשלנות רפואית בניתוח, ישנם נפגעים הסובלים מנזקים פיזיים חמורים, כמו גם מעוגמת נפש גדולה, הבאה לידי ביטוי גם באובדן הנאות החיים.

בתי המשפט מכירים בזכותו של הנפגע לפיצוי כספי בגין כל הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהטיפול הרשלני. מדובר הן בנזקים ממוניים שניתן בקלות לכמת אותם, כגון הוצאות רפואיות והן בנזקים שאינם ממוניים, כגון פגיעה באיכות החיים.

קבלתה של תביעת רשלנות רפואית, מצריכה מן התובע הנפגע להוכיח את יסודות העוולה: קיומה של חובת זהירות, הפרתה, קיומו של נזק חמור ומהותי והוכחת הקשר הסיבתי. 

הפרמטר הסבוך ביותר להוכחה הוא הקשר הסיבתי. פירושו של דבר הוא כי הנזק ממנו סובל התובע, לא היה מתרחש, לולא הרשלנות בטיפול ולא קיימת כל סיבה רפואית אחרת לנזק זה.

עמדת בתי המשפט

רשלנות רפואית נתפסת בעיני בתי המשפט כעוולה חמורה ביותר וניתן לראות זאת בברור, על פי סכומי הפיצויים שנפסקים לטובת התובעים.

אולם, בד בבד, מבינים בתי המשפט כי הרופא הוא בן אדם וככזה, יכול לעשות טעויות בשיקול הדעת. כל עוד אלו אינם חרגו ממתחם הסבירות, לא יהיה מדובר במקרה של רשלנות רפואית.

כאשר מדובר על רשלנות רפואית בניתוח, מבחינים בתי המשפט בין ניתוח לצורך רפואי בכלל ובפרט, ניתוח חירום, לבין ניתוח קוסמטי.

בית המשפט לא ימהר להטיל אחריות בגין רשלנות רפואית במקרה של ניתוח חירום, במסגרתו פעל הצוות הרפואי בלחץ של זמן.

לעומת זאת, כאשר מדובר על ניתוח קוסמטי, אשר לא הייתה כל דחיפות לבצעו, יחמיר בית המשפט עם הנתבע, שהרי בהעדר דחיפות רפואית, אין הצדקה שלא להעניק את טיפול המקצועי והיסודי ביותר ולכל הפחות, לעמוד בסטנדרט הטיפול הסביר.

לקבלת מענה מקצועי ואישי כנסו לפורום רשלנות רפואית >>

פשרה או פסק דין

תיקי רשלנות רפואית יכולים להתנהל בזמן קצר יחסית אך עלולים להימשך גם שנים ארוכות. ההבדל נעוץ למעשה בנכונות הצדדים לפשרה ובטיב המשא ומתן שביניהם. 

בכל שלב של תביעת רשלנות רפואית יכול מי מהצדדים ליזום הצעת פשרה אך בהעדר נכונות להתפשר, יתנהל ההליך עד תום.

במקרים מסוימים, מעוניינים הן התובע והן הנתבע, להגיע לפשרה אך מתקשים להסכים על סכום פיצוי המקובל על שני הצדדים.

ניהול ההליך עד לקבלת פסק דין, אורך זמן, בשל הצורך לחקור עדים שונים, לרבות את המומחים הרפואיים. 

כל מטופל אשר נפגע עקב רשלנות רפואית בניתוח, יכול להגיש תביעה כספית, המלווה בחוות דעת מומחה, אשר מבססת את טענת הרשלנות. בתי המשפט נוהגים לפסוק פיצוי גדול יותר לתובע ולהחמיר עם הנתבע, בתיקים אשר בהם, הניתוח לא היה בהול, למשל, כאשר מדובר בניתוח קוסמטי.

מומלץ להתייעץ עם עורכי דין בישראל מתחום הרשלנות הרפואית. בררו אודות עורך דין מקצועי, מנוסה בהגשת תביעות רשלנות רפואית.

 



תגיות המאמר: רשלנות רפואית


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שירה אלה

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי19/07/119675 צפיות
כדאי להכיר! מהם כללי האתיקה החלים על עורכי דין בישראל? מהי מטרתם? מה קורה כאשר עורכי דין מבצעים עבירת משמעת? על כללי האתיקה ועל דין משמעתי.

מאת: שירה אלהקנין רוחני09/06/112613 צפיות
מה קורה עם הפייסבוק?? האם חוק זכויות יוצרים מגן על הסטטוס בפייסבוק? זוהי אחת השאלות המשפטיות המעניינות ביותר בתחום זכויות יוצרים באינטרנט.

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין17/05/111703 צפיות
רוצה לחסוך כסף? לפני מכירת דירה, בדוק האם הנך זכאי לפטור מתשלום מס שבח. כמו כן, אין להקל ראש בחשיבותו של חוזה מכירת דירה ועל כן, יש לקבל ייעוץ וייצוג משפטי לעניין זה.

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי17/05/111699 צפיות
נתפסת על מהירות מופרזת והוגש נגדך כתב אישום? מהי משמעות של משפט תעבורה? מהם שיקוליו של בית המשפט, במסגרת משפט תעבורה?

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין12/05/112463 צפיות
מה קורה כאשר שוכר אינו מתפנה מדירתכם? מהי הדרך הנכונה ביותר לפינוי שוכר? האם ניתן להגיש תביעת פינוי דייר מדירה? במאמר שלפניכם.

מאת: שירה אלהחקירות23/03/111627 צפיות
תמיד רציתם לדעת! מיהו הנוטריון ומדוע חתימתו כה חשובה? מהי משמעותה? האם נוטריונים בישראל, זקוקים לרישיון בכדי לתת שירותי נוטריון? שאלות ותשובות.

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי16/03/112446 צפיות
זה קורה גם שם! בהליכי גירושין, משתמשים בני זוג בגירושין ככלי של הוצאת דיבה. האם הוצאת דיבה או לשון הרע בהליך גירושין, היא ברת תביעה?

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica