מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.
למאמר המלא...
|
על פי החוק בישראל, בכדי להגיש תביעת נזקי גוף יש לצרף אליה חוות דעת מומחה בתחום הרפואה הרלוונטי אשר תומך בטענותיה. חוות דעת רפואית מצורפת לכתבי תביעת נזקי גוף על רקע המקרים הבאים: רשלנות רפואית, תאונת עבודה או מחלה שהתפתחה כתוצאה מן העבודה, תאונה אישית דוגמת נפילה בקניון, אובדן כושר עבודה, מחלה ועילות נוספות להגשת תביעות ביטוח, תביעת נכות אשר מוגשת למוסד לביטוח לאומי או למס הכנסה, פגיעה במהלך שירות צבאי או שירות ביטחון, פגיעה עקב תקיפה או פעולת איבה.
למאמר המלא...
|
התחום של רשלנות רפואית נכלל בדיני נזיקין. מטופל אשר נפגע עקב רשלנות רפואית, צריך להגיש את תביעתו כלפי מי שהזיק לו או התרשל כלפיו. לרוב, הצד הנפגע אינו בעל רקע משפטי או רפואי בכדי להבין את מי עליו לתבוע במקרה שלו - האם עליו לתבוע את הרופא שטיפל בו, מספר אנשי צוות רפואי, קופת החולים או בית החולים בהם טופל וכו'.
למאמר המלא...
|
כשליש מסך התביעות המוגשות כל שנה לבתי המשפט בישראל בגין רשלנות רפואית הן על רקע רשלנות רפואית בהריון או רשלנות רפואית בלידה. ברבות מתביעות אלו, הנזק בגינו נתבע פיצוי הוא פגיעת שיתוק מוחין אצל הילוד.
למאמר המלא...
|