מצרכים:
בשר צוואר,או שפונדרה,מכסה הצלע,חתוך לקוביות
גזר מגורד
בצל קצוץ דק דק[הרבה]
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
זרעוני קימל
מלח
לניוקי:
1 ק"ג קמח
2 ביצים טרופות
2 כפות שמן
מים על פי צורך
מלח
פלפל לבן
לחמם שמן בסיר גדול
לטגן את הבשר מספר דקות ל"סגירה"
להוציא את הבשר למסננת ולקמח קלות
לנקות את הסיר
לחמם שמן
לטגן בצל
כאשר הבצל מזהיב,להוסיף את הגזר המגורד
כאשר מתרכך הגזר [2 דקות],להוסיף את הבשר
לערבב,להוסיף קורט פפריקה חריפה
להוסיף פפריקה מתוקה בנדיבות
להוסיף חופן קימל
[תכולת הסיר לפני הוספת מים אמורה להיות מעט מעל חצי גובה הסיר]
להוסיף מים בהדרגה,עד לרתיחה
להנמיך ולכסות
הכנת הניוקי:
לערבב את החומרים,ללוש לבצק,תוך הוספת מים בזהירות
המטרה,בצק גמיש,נוזלי
את הבצק יש לסנן דרך כלי בעל חורים גדולים לתוך הסיר כעשר דק' לפני סיום הבישול,אם אין מסננת ניוקי אז עם סכין בדרך של מאמא
המרק אמור להתבשל על אש נמוכה כ-3 שעות,עד לריכוך מוחלט של הבשר.