ג'פניקה - סניף בת-ים
המקום: ישנה אפשרות ישיבה בחוץ מול הים והטיילת או בתוך המסעדה הממוזגת / על הבר,
אוירה נעימה, מוסיקת רקע עכשווית מעט רועשת.
התפריט במסעדת ג'פניקה: כמו במסעדות האחרות מכיל מנות רבות עתירות קלוריות ושומנים
אך ניתן לדלות ממנו ארוחה דלת שומן ואנרגיה.
- אני כהרגלי מזמין סלט ירקות יפני המכיל: כמות נדיבה של אצות העשירים ביוד אשר חיוניים
למטבוליזם תקין, כמות של 150 גר' טופו העתיר בפיט ואסטרוגנים יחד עם שאר ירקות כגון
עירית העתירה בכלורופיל אשר מנקה את דרכי העיכול : גזר- העשיר בקרטנואידים החיוניים
למראה עור בריא וראיית לילה תקינה. צנון וסוגי חסה, חשוב לציין שבתחילת הארוחה
לשומרים בינינו לבקש רוטב בצד (אם בכלל) היות והרוטב מכיל קוסברה אך יחד עם זאת, כמות
אדירה של מיונז (לא 5% J ) 50% שומן.
- כמנה ראשונה אני מזמין את המרק האהוב עלי "מיסו" שמכיל: כמות נדיבה של אצות,
טופו, בצל ירוק, רוטב סויה - המרק תורם לתחושת שובע, מכיל חלבונים מלאים הקלים
לעיכול ובכמות גבוהה של יוד וכלרופיל החיוניים למטבוליזם הכללי בגופנו .
כמו בכל מסעדה יפנית המנה המובילה הינה הסושי, ניתן לקבלו במגוון צורות וטעמים.
יתרונות מזון זה הינם כמות שומנים מעטה ועכב כך גם רמת הקלוריות נמוכה, הדבר
הבולט טמון באורז העגול שהוא עתיר בעמילן. כידוע את הסושי מכינים מאורז עגול
העתיר עמילן המקנה לו את הדביקות שלו אך אורז עתיר עמילן מעלה באופן חד ביותר
את רמת הסוכר בדם ועכב כך מגביר את הנטייה להשמנה בטנית.
* 4 כוכבים (מתוך 5 )