מרק הוא תבשיל נוזלי פופולרי שמורכב ממרכיבים שונים שהתחממו ביחד בתוך סיר. מרק הוא מזון פשוט וזול שאפשר להכין מכל דבר בבית והוא מוגש בדרך כלל חם, אך בימי הקיץ אפשר למצוא מתכונים למרק טובים ויעילים קרים.
מרקים שונים באים בטעמים שונים בהתאם למרכיבים ולתבלינים, בעוד שאפשר לאכול מרקים שעשויים ממים וירקות בלבד, יש מרקים קצת יותר מורכבים המלווים בתבלינים ותוספות בשריות כמו עוף וקציצות. מרקים חלביים בדרך כלל מכילים חלב, גבינה או שמנת ולעתים אפשר להסיר את המרכיב החלבי במרק ולקבל מרק לא פחות טוב שהוא פרווה.
למרות שאפשר להכין מרק "מאפס" בלי בעיה, יש חברות המשווקות אבקות או ערכות למרקים מוכנים, כאלו שרק צריך להוסיף להם מים רותחים ולהמתין או כאלו שמשמשים כבסיס למרקים יותר מורכבים והטעמים הפופולרים מרק עוף, מרק פטריות, מרק בצל, מרק עגבניות וטעמים נוספים משמשים כבסיס למרקים טעימים כל אחד כפי רצונו עם התבלינים שהוא אוהב והתוספות שהוא מעדיף ולכן אין הגדרה מסויימת לכל מרק מכיוון שכל אחד יכול להכין אותו כאוות נפשו.
מרק תימני למשל, הוא מרק שמזוהה בעיקר עם העידה התימנית והוא מכיל תבלינים רבים ועוף והוא יכול לבוא בצבעים כתום, צהוב או אפילו ירוק בתוספות של עלים כמו פטרוזיליה וכוסברה. לעדות אחרות יש מרקים אחרים שהגיעו כולם מכל העולם לארץ שלנו שמכילה טעמים וריחות רבים. בעוד שעדות המזרח אוהבות להשתמש בתבלינים ומרכיבים רבים, בעדות אירופאיות או בעדה הרוסית המרקים המועדפים הם דווקא הפשוטים והנקיים (מרק צח).
לאתר מרק שמכיל מתכונים רבים מכל הסוגים >>