הטיפול בפטריית קנדידה מסתמך במידה רבה על שינוי תזונתי קפדני שמטרתו להשמיד את הפטרייה ולכן אימוץ תפריט מותאם הוא בעל חשיבות מכרעת בתהליך הריפוי.
קנדידה היא פטרייה השוכנת במעי באופן קבוע בריכוזים נמוכים ובלתי מזיקים במצב מאוזן. האיזון מופר כאשר סביבת החיידקים הבריאים (הנקראים חיידקים פרוביוטיים) נפגמת. במצב זה, יכולה פטריית קנדידה להתרבות ולגרום לבעיות בריאותיות רבות הפוגעות באיכות החיים של הסובל. בדרגות חמורות יותר עשויה פטריית קנדידה לפרוץ את גבולות מערכת העיכול ולחדור לרקמות ואיברים וליצור פגיעה ממשית בתפקוד חיוני.
הרפואה הקונבנציונאלית מציעה אינספור אסכולות טיפול – החל ממתן תרופות אנטי פטרייתיות, משחות וכמוסות פרוביוטיות ועד לשימוש במכשיר הביקום (רפואה ביו אנרגטית) הפופולארי. הרפואה הטבעית מתמודדת עם זיהום מסוג קנדידה באמצעות שינויים תזונתיים שמטרתם להרעיב את הפטרייה הניזונה מפחמימות פשוטות ולשקם את פלורת המעי תוך יצירת סביבה של חיידקים ידידותיים ושחזור האיזון. כיום מרבית המטפלים בקנדידה, הן האלטרנטיביים והן הקונבנציונליים, מכירים בחשיבותה של התזונה במניעת התפשטות פטריית קנדידה.
תפריט דיאטת קנדידה.
העיקרון המנחה של דיאטת קנדידה מחלק את התפריט לשניים: מזונות אסורים ומזונות מותרים.
בראש רשימת המזונות האסורים עומדים הסוכר והקמח הלבן. מזונות אילו אסורים בתכלית מאחר ופטריית קנדידה משגשגת על מצע סוכרים ופחמימות פשוטות המעודדות את צמיחתה וגורמות להתדרדרות בחומרת המצב. ההימנעות מסוכר וקמח לבן קשה שבעתיים – בעוד שבדיאטה רגילה הפחתת צריכת מזונות אילו קשה בשל סיבות התמכרותיות (התזונה המערבית עשירה בפחמימות מעובדות וסוכרים פשוטים המזיקים לבריאותינו וגורמים לעלייה במשקל), בדיאטת קנדידה ההתמודדות היא כפולה מאחר והפטרייה גם מגבירה את הדחף לצרוך מזונות מתוקים ועתירי פחמימות. זאת ועוד, בנוסך להשפעתם השלילית של סוכרים מעובדים על הבריאות הידועה זה מזמן, הקנדידה משחררת רעלים לגוף כתוצאה מפירוק אותם סוכרים ממנה היא ניזונה.
מזונות אסורים נוספים כוללים: שמרים וכל המזונות המכילים אותם, מוצרי סויה, מוצרי תירס, אלכוהול,בוטנים, משקאות ממותקים, פירות מתוקים, פירות יבשים,מוצרי חלב מתוקים,שימורים, רטבים ומזון מוכן.
מזונות מומלצים בזמן טיפול בזיהום קנדידה: ירקות חיים ומבושלים מכל סוג (להוציא החומציים למי שצריך), מרק ירקות בלי הגבלה כולל שורשים ועלים. ביצים, דגים, עוף, הודו. שמן מכבישה קרה. דגנים מלאים: אורז מלא, כוסמת, גריסי פנינה, קוואקר, קינואה, בורגול.שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת וחמניות (טבעי).
טיפול בזיהום קנדידה באמצעות תזונה מותאמת אורך כשישה חודשים, כאשר ניתן להבחין בהיעלמות תסמינים כגון פטריה בלשון , הפרעות עיכול, עייפות והשמנה בהדרגתיות עד לריפוי מוחלט.