בשנים האחרונות, ישנו מאמץ מוגבר להבין את השפעתה של פטריית קנדידה על הפרעות בריאותיות ומחלות שונות. בעבר הלא רחוק, את עיקר הדגש על פטריית קנדידה נתנה הרפואה הטבעית. עם זאת, מחקרים מדעיים מוצאים את הקשר שבין התפרצות של פטריית קנדידה והופעתן של מחלות שונות.
כך לדוגמא, חוקרים מדענים את הקשר שבין פטריית קנדידה ובין הופעתן של אלרגיות מסוגים שונים. אחת הסיבות למחקרים מן הסוג הזה, הנה המחסור בטיפולים יעילים למרבית האלרגיות. תקוותם של החוקרים והמדענים הנה, שעל ידי הבנה טובה יותר של "מחוללי האלרגיות" (הגורמים להופעת האלרגיות) יהיה ניתן לאתר שיטות טיפול טובות ויעילות מאלו הקיימות כיום.
במחקר שנערך כבר בשנת 1990 בדקו החוקרים, 40 מטופלים הסובלים מאטופיק דרמטיטיס . אטופיק דרמטיטיס שכינויה גם "אסטמה של העור", הנה תופעת אלרגנית היוצרת רמות שונות של גירוי בעור. התופעה נפוצה מאוד בקרב ילדים אולם קיימת בהחלט גם בקרב מבוגרים. החוקרים, ביקשו להבין האם קיים קשר בין התפרצותה של פטריית קנדידה ובין רגישות יתר להתקפות של אטופיק דרמטיטיס.
ממצאי החוקרים, תואמים להפליא שורה ארוכה של ממצאים הקושרים את פטריית קנדידה לרגישות אלרגנית ולהופעתן של אלרגיות מסוגים שונים. בנוסף, מתארים החוקרים את המסלול הקושר בין טיפול אנטיביוטי, פטריית קנדידה ורגישות אלרגנית.
הטיפול האנטיביוטי, פוגע בחיידקים הטובים (פרוביוטיים) אשר שוכנים בפלורת המעי שבמערכת העיכול. פגיעה זו בחיידקים הידידותיים והחיוניים, יוצרת חוסר איזון אשר מאפשר במקרים מסוימים, להתפרצות של פטריית קנדידה. הפועל היוצא של תהליך זה, מקבל ביטוי ברגישות יתר, חולשה חיסונית אפשרית והופעתן של התקפות אלרגניות שונות דוגמת אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור). מכאן ניתן ללמוד אודות החשיבות של טיפול בקנדידה בעוד מועד והימנעות מהתופעות השונות הנלוות לפטרייה זו.