מבנה האף והסינוסים שבתוכו
כדי להבין טוב יותר את המצב של עיבוי ברירית הסינוסים, כדאי להתייחס יותר למבנה האף ולסינוסים עצמם. המבנה של האף מתחיל בנחיריים שדרכם נכנס האוויר. בתוך האף עצמו נמצאת מחיצה המפרידה בין החלק הימני לחלק השמאלי שלו. בתוך כל אחד מבין החלקים נמצאים מבנים הנקראים קונכיות האף שנועדו לנווט את האוויר ולהגדיל את שטח הפנים של רקמת הרירית. הרירית מצפה את החלל בתוך האף ויש לה תפקידים רבים: היא גורמת ללחלוח וחימום האוויר לפני שהוא נכנס לריאות, מווסתת את זרימת האוויר באף והיא מתפקדת גם כאיבר הרחה. בתוך האף נמצאות גם קצות עצב ההרחה, שנועדו לסייע לנו לקלוט את הריחות השונים סביבנו.
הסינוסים נחלקים ל-4 קטגוריות:
· סינוס הלחי.
· סינוס אחורי.
· סינוס המצח.
· הסינוסים האתמואידאלים – כלומר, תאים קטנים המצויים בצדי העין.
CT של מערות הפנים
CT של מערות הפנים יכול להתבצע במקרים רבים: במקרה שבו יש צורך לעקוב אחר מחלות דלקתיות, לפני ביצוע ניתוחי קונכיות באף, הסרת גידולים שפירים ועוד. במהלך ביצוע ה-CT מתגלים ממצאים כגון עיבוי ברירית הסינוסים.
עיבוי ברירית הסינוסים – ממה הוא נגרם?
עיבוי ברירית הסינוסים הוא ממצא שכיח למדי. ממצא זה יכול להופיע בעקבות דלקת של הסינוסים, הצטננות או מצב של נזלת כרונית. על כל פנים, מומלץ לגשת לרופא לבירור נוסף. הטיפול ברירית הסינוסים משתנה מאדם לאדם, ורק רופא מקצועי יוכל לקבוע את הטיפול הנכון. על כן, חשוב להשקיע זמן ומחשבה בבחירת הרופא המטפל. פנו לאתר האינטרנט, שאלו בפורומים רפואיים והתייעצו עם בני המשפחה והחברים כדי להגיע לרופא הנכון.