לחץ בעבודה היא תופעה שכיחה ביותר הגורמת למגוון פגיעות אצל העובד כולל נזקים פיזיים ונזקים נפשיים. למעשה רק כמות הנזקים למערכת שריר ושלד גבוהים יותר מכמות הנזקים הבריאותיים הנגרמים בגלל לחץ בעבודה.
על פי הנתונים שפרסם המכון האמריקאי למתח נפשי 40% מהעובדים מדווחים על סטרס גבוה או גבוה מאוד בעבודה, 25% מהם מזהים את העבודה כגורם סטרס מספר אחד בחייהם, 26% מהעובדים טוענים שהם שחוקים או שחוקים מאוד מהעבודה בגלל סטרס.
גורמים לסטרס בעבודה
בין יתר הסיבות לסטרס בעבודה נמנה את חוסר ההתאמה בין דרישות העבודה לבין היכולות של העובד. התגובות הרגשיות והפיזיות של העובד לנוכח ההמצב הזה עלולות על ציר הזמן לגרום לעובד לחלות. גורמים אפשריים למתחים הללו כוללים לחץ להשלמת המטלות, ביורוקרטיה, הנחיות שאינן ברורות, מערכת יחסים עכורה עם ההנהלה או עם עובדים ועוד.
לגורמים אלה מצטרפים לעתים גם גורמי לחץ אישיים, משפחתיים, כלכליים ועוד. התוצאה של הסטרס הזה היא פציעות גופניות ומחלות נפש שגורמות לעוגמת נפש ונזקים כלכליים אישיים ולאומיים כבדים. בין היתר על רקע אובדן ימי עובדה, פיצויים, אשפוזים ועוד.
סימנים ותסמינים אופייניים
בין הסימנים והתסמינים שאנו מוצאים כתוצאה מסטרס בעבודה נמנה כאבי גב, כאבי ראש, מחלות לב, לחץ דם גבוה סחרחורות, אכילת יתר, דיכאון, חרדה, עייפות, סיכון גבוה יותר לתאונות עבודה ועוד.
המחקר
החוקרים במחקר המסוקר כאן והתפרסם בירחון מקצועי (Journal of Occupational and Environmental Medicine, July 2015) ניתחו מידע שנאסף במשך 5 שנות עבודה על 12,000 עובדים בשבדיה. במהלך השנים הללו העבודה לקחו 8% מעובדים ימי מחלה בגלל פגיעה נפשית. שני שליש מהם היו נשים.
על פי החוקרים עבודה המציבה דרישות גבוהות, עבודה מלחיצה, עבודה ללא תמיכה חברתית ועוד מעלים את הסיכון של העובדים ללקות בנפשם. גם עובדים המנהלים אורח חיים לא בריא הכולל בעיקר עישון וחוסר פעילות גופנית נתונים לסיכון גבוה לחולי נפשי והזדקקות לימי מחלה.
לאור הממצאים ההלו ממליצים החוקרים על התערבות מקצועית, ניהולית וחברתית שמטרתה הפחתה מהלחצים הנפשיים המוטלים על העובדים ושיפור בסגנון החיים שלהם כדי למנוע חלק ניכר מהנזקים והתסמינים ובכך גם למנוע אובדן ימי עבודה.
להמשך קריאה אודות הקשר שבין לחץ בעבודה לבין התפתחות סימנים ותסמינים נפשיים לחצו כאן.