הצלחתם להרים את עצמכם מהספה, להיכנס לכושר ואפילו להיכנס לשגרה של אימונים. אתם יודעים שאתם חוזרים מהעבודה, מחליפים בגדים ויוצאים לריצה או לשחייה או לחדר כושר או עם מאמן כושר אישי בבית שלכם ועושים שוב ושוב את אותן פעולות שגיליתם כי הן תורמות לכם. הצלחתם להוריד קצת במשקל, ההרגשה הכללית הרבה יותר טובה וסך הכל אתם מרוצים מהפעילות הגופנית אותה אימצתם. עוברים הימים ואולי גם השבועות, אתם ממשיכים להתמיד (כל הכבוד!) ומתחילים קצת להשתעמם. בכל זאת, בכל יום (או כמה פעמים בשבוע) לעשות את אותו הדבר, יכול להוציא אתכם מדעתכם... אז – האם לגוון בפעילות הגופנית או להישאר עם המוכר והאהוב?
התשובה לשאלה הזו מורכבת ממספר גורמים. ראשית, הדבר החשוב ביותר הוא באמת מידת השעמום שלכם והצורך בשינוי. יש אנשים שיכולים לחזור על אותו אימון בכל יום ולא להשתעמם אלא אפילו ליהנות מהשגרה. ברגע שהגוף שלנו עושה פעולה שהוא מכיר, נוח לו איתה והוא מבזבז פחות אנרגיה על למידת הפעולה. כאשר חוזר המתאמן שוב ושוב על אותם תרגילים, היכולת שלו הולכת ומשתכללת, מה שגורם לשיפור בביצוע, וזה למרות השעמום. מצד שני, קיימים מתאמנים שכשהם מתחילים להשתעמם, ההנאה שלהם מהפעילות הולכת ופוחתת עד כדי איבוד סבלנות ולהם דווקא נמליץ לגוון במידה וזה מתאפשר.
במידה ואנחנו מהאנשים המתמידים ולא בא לנו לגוון, ניתן לדבוק בפעילות ספורטיבית אחת ולהשתפר בה. למשל, אם אנחנו רצים או שוחים אנחנו יכולים למדוד את הביצועים שלנו ולנסות לשפר אותם בכל פעם. בצורה כזו תהיה עלייה מתונה ברמת הקושי, מה שיוביל לשיפור בביצועים גם אם לא נשנה את הפעילות שלנו.
בפעילויות כמו אירובי או ריקודים, פעילויות שקשה יותר למדוד את הביצועים בהן, רצוי לגוון על מנת לשמור על עלייה הדרגתית ברמת הקושי. כמובן שאין חובה להירשם בכל שבוע לחוג אחר, אלא מספיק גם לשנות חלק מהתרגילים, להוסיף עוד רבע שעה של פעילות או לבצע את התרגילים ברמת קושי גבוהה יותר.
ובכל זאת – גם אם אנחנו מהמתמידים, מומלץ כן לגוון את הפעילות שלנו עד כמה שאפשר ולחלק את העומס בין קבוצות שרירים שונות. אין זה אומר שאנו חייבים להירשם לחדר כושר ולמגוון חוגים שונים, אלא לנסות ולמצוא עניין ביותר מפעילות גופנית אחת. למשל – נוכל גם לשחות 3 פעמים בשבוע וגם לשחק כדורסל עם החברים. גם ללכת ברגל לעבודה וגם להרים משקולות בערב. השיטה הטובה ביותר לגיוון פעילות ספורטיבית וגם לשמירה על העניין היא להיצמד לחבר/ה טוב/ה או להתאמן עם מאמן כושר אישי וכך לקבל קצת ידע ממי שמבין או אפילו סתם לעורר את הרצון הטבעי שלנו בתחרותיות.