אמנם פורים כבר עבר אבל עבור טבעונים, תחפושת היא לא רק עניין של לבוש. הזמנתם חברים לא טבעוניים לארוחת ערב ואתם רוצים להמם אותם במנה שתגרום להם לחשוב פעמיים? קבעתם דייט בבית ואתם מחפשים מנה משביעה שתדליק את הלב? מחפשים מנה עשירה בחלבון ופחמימה בלי להתפשר על הטעם והשובע? יצאנו לעשות את העבודה עבורכם וחיפשנו את המתכון שגנב את תשומת הלב הרבה ביותר וגרם גם למי שאינו טבעוני להשביע אתכם שמדובר במנה טבעונית.
סייטן – החלבון שמטריף את העולם
אז מסתבר שסייטן כשמו כן הוא: מהווה מנה מעולה לפיתוי גם מי שמכור קשות לבשר. אלו בינינו שכבר התנסו ביצירת קציצות סייטן ודאי יודעים כי "הדבקת" קציצות לכדי עיסה אחידה היא אתגר לא קטן. עבורכם יש לנו בשורה טובה: הסייטן מאפשר עיסה דביקה נוחה ביותר לעבודה.
המשקיענים שבינינו יוכלו אפילו ליהנות מהכנת סייטן באופן עצמאי. בסופו של דבר, סייטן איננו אלא קמח חיטה שהופרדו ממנו הרכיבים האחרים ונותר רק החלבון. מסיבה זו הוא נקרא "חלבון חיטה".
הסייטן מאפשר יצירת מתכונים טבעוניים יצירתיים וחדשים, גם כאלה שעדיין לא קיימים על המדף. בין המתכונים הטבעוניים המובילים ברשימת הסייטן תמצאו המבורגרים איכותיים ומפנקים, קציצות בשר מטריפות חושים, "טחון" המחזיר טעמים של ילדות לחיך ועוד. כשהאורחים שלכם בשלב של ההתלהבות, אתם יכולים להוסיף ולספר להם שהמנה מצוידת בלא פחות מ-25% חלבון ולא משמינה כלל הודות למספר קלוריות מינימליסטי!
חולים על חריימה? הרעיון הבא הוא עבורכם
חריימה הוא אחת המנות האהובות על רבים ובעיקר, מי שגדל על המנה הזו באופן קבוע יתקשה לוותר עליה. מי אמר שצריך? כשהחברים הלא טבעוניים שלכם יטעמו את החריימה הזה, תוכלו להיאנח בנחת ולדעת שאתם את שלכם – עשיתם.
לא תאמינו מה שטופו טחון במעבד, מעט פירורי לחם, כוסברה, שום, בצל סגול, כמון ופפריקה יכולים לעשות. רוטב החריימה דומה ביותר לרוטב המקורי ועשוי משום, פלפל אדום, גזר, פלפל ירוק חריף קטן וקצוץ, עגבניות וכוסברה. עם מעט תיבול של פפריקה, כמון וסוכר תפילו את החברים שלכם מהרגליים!
רוטב בולונז שלא תשכחו כל החיים
רוטב בולונז הופך כל ארוחה לבלתי נשכחת, וגם המנה הזו תהפוך אתכם לסטארים בעיני חבריכם הלא טבעוניים שלא יפסיקו לשבח אתכם. רוטב בולונז מוכן מ"בשר טחון" טבעוני ומי שאינו מכיר את רזי המקצוע הטבעוני, כלל לא יבחין שלא מדובר בבשר אמיתי.
אפשר למצוא כיום לא מעט מתכוני בולונז כאשר לכל אחד השיטה הייחודית שלו, המשמרת את טעמי המסורת מהבית. ההבדלים העיקריים הם בצורת ההכנה ובתיבול.
היתרון הטבעוני
היתרון הגדול של טבעונים רבים הוא שלמעשה מדובר בתחום שהולך ומתפתח ללא הרף. מדי יום צצות ברשת ובמסעדות המוכרות מתכונים הנושאים שמות חדשים ומפתים. אם אתם אוהבים לבשל, אין שום דבר שיעצור מבעדכם: הרשו לדמיון לשאת אתכם, נסו טעמים חדשים ותגלו שאתם מפתיעים אפילו את עצמכם.
פתיחת המטבח הישראלי לקולינריה כלל עולמית מאפשרת התנסות באינספור טעמים ושילוב של מטבחים מסוגים שונים, כגון המטבח האסיאתי, טעמי המזרח הרחוק, שילובים של אוכל אירופאי ואוכל בהשפעות מערביות ועוד. מחלב קוקוס דרך תחליפי בשר ועד שימוש בתבלינים מוכרים בוורסיות חדשות – הפעם ההצגה היא כולה שלכם!
מוכנים לשטף של מחמאות?