תזונהבתהליך של שיפור הגוף והרזייה היא מרכיב חשוב ביותר. יש הרבה אנשים בחדרהכושר שאומרים שתזונה היא לא חשובה. אנחנו שמענו הרבה מתאמנים שהגיעו אלינושאמרו שכאשר הם התאמנו בעבר אצל מאמן חדר כושר, לא דיברו איתם בכלל עלתזונה, וזה חבל.
תזונההיא מרכיב חשוב בהתפתחות הכושר הגופני, ההרזייה והמראה החטוב. מה שהתזונהעושה זה שהיא מיצבת את רמות הסוכר בגוף ומונעת מהגוף להגדיל את רמתהאינסולין. ככה לא מתעכב פירוק השומנים ואז הגוף שלנו מפרק טוב יותר אתהשומנים, מגדיל מסת שריר ובעצם מצמצם את אחוז השומן בגוף.
רמותטובות של אינסולין, הורמון המופרש מהלבלב בכל פעם שרמת הסוכר בדם גבוההותפקידו לפנות סוכר מהדם לתאים ולעכב עקב כך את פירוק השומנים, מביא לפירוטטוב יותר של שומן.
ד"רסירס, כימאי שחקר את הסוכרת מכיוון הכימיה, גילה שהיחס המושלם לאיזון רמתהסוכר בגוף הוא 1:3:4 כלומר על כל גרם שומן 3גרם חלבון ו4גרם פחמימה
מאוחריותר לאחר מחקרים שנעשו על קבוצות ספורט אולימפי בנבחרת ארה"ב גילושבשילוב אימונים בעצימות גבוהה , יחס זה בין מרכיבי המזון מביא לשיפורביצועים ואף מסייע לשבור שיאים!
אבל מה זה אומר לגבינו? כמה גרם כל אחד צריך לאכול מכל דבר ואיך לעזאזל סופרים את זה?! למתאמן ממוצע המתאמן 3-5 פעמים בשבוע מומלץ לצרוך 1.2-1.5 גרם חלבון לק"ג מסת גוף רזה (משקל הגוף-משקל השומן(
כלומר,אם אני שוקל מאה ק"ג ויש לי שלושים אחוזי שומן, ואני מתאמן בקרוספיט כשלושפעמים בשבוע, עליי לצרוך מאה וחמש גרם חלבון ביום, מאה וארבעים גרם פחמימהושלושים וחמישה גרם שומן.
אנו במועדון קרוספיט חיפה רוצים להדגיש כמה שיותר את חשיבות התזונה במהלך תהליך האימון פונקציונאליכמו קרוספיט. ככל שתשקיעו יותר באימוני קרוספיט וככל שתשקיעו יותר בשמירהעל תזונה נכונה, ששומרת על רמות אינסולים מאוזנות וטובות המאפשרות פירוקטוב של שומנים, כך תראו תוצאות מהר יותר. זוהי האמת ושלא יגידו לכם אחרת.
להלן רשימה של כמה מוצרי מזון ממקור חי שמכילים חלבון לדוגמה. הכמויות מציינות את כמות החלבון הם בהתאם לכמות של מאה גרם מוצר מזון:
גבינה שויצרית אמנטל – 27.5 גרם חלבון
נקניק סאלמי – 27.5 גרם חלבון
בשר אווז מבושל – 27 גרם חלבון
בשר קורקבנים מבושלים, תרנגולת – 27 גרם חלבון
בשר עוף מבושל – 26.8 גרם חלבון
דג מטוגן (פילה) – 26.5 גרם חלבון
כבד בקר צלוי – 26.5 גרם חלבון
כבד עגל צלוי – 26.5 גרם חלבון
כבד עוף צלוי – 26.5 גרם חלבון
בשר עגל מבושל – 26 גרם חלבון
בשר בקר צלוי – 25 גרם חלבון