אם תקשיבו טוב תגלו שחג הפסח ממש נמצא בפתח. הוא מתקדם לאט לאט, ככה בלי שנרגיש, מתגנב, על קצות האצבעות.
אני מנהלת מערכת יחסים אמביוולנטית עם חג הפסח: מצד אחד, אני אוהבת את פסח; את המפגשים המשפחתיים, את החופש מהעבודה ומבית הספר ואת האביב שבפתח. אך מן הצד השני אני חוששת מהחג. כל כך הרבה אוכל טוב וכל כך הרבה פיתויים, שביום יום לא נקרים בדרכי. אין ספק שקשה לעמוד בפני המעדנים שמוגשים בארוחת הסדר. אבל אם מתכוננים לחג, מחפשים מתכונים לפסח שהם טעימים אך לא משמינים, אז הכול יהיה בסדר - בסדר.
מדי שנה אני מחפשת מתכונים לפסח. אני מחפשת לחדש ולרענן את המנות המוגשות אך אני גם מחפשת מנות שלאחר אכילתן לא נצטרך להישפך על הספה עם כפתור פתוח במכנסיים ואפס יכולת לתקשר אחד עם השני (חוץ מנהמות, כמובן). זה אתגר למצוא בכל שנה מתכונים חדשים לפסח אבל אני אוהבת אתגרים ונענית להם בשמחה רבה, בדרך כלל.
עם הזמן גיליתי שאפשר לעבור את סדר פסח מבלי "להרוויח" עוד כמה קילוגרמים עודפים. גיליתי שיש עולם שלם של אוכל שהוא לא רק כשר לפסח כי אם גם טעים, משביע וקליל. זה אפשרי בהחלט גם לשמור על הגזרה וגם ליהנות מחג הפסח, אין סתירה בין השתיים. לא מאמינים???
הנה מתכון לפסח שיוכיח לכם עד כמה זה אפשרי ועד כמה זה קל. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה בבית ולראות מה יהיו התגובות...
מתכון חגיגי ובריא לסדר פסח:
אורז פרסי קלאסי בשילוב שעועית אדומה.
מה צריך?
כוס אורז פרסי (רצוי אורז פרסי קלאסי של סוגת).
כוס שעועית אדומה (מומלץ שעועית אדומה של סוגת).
3/4 כוס שמן.
חצי קילו גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (גודל של סנטימטר לערך).
3/4 כפית קינמון.
3 כפיות מלח גס.
3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לפרוסות.
מלח ופלפל לתיבול.
איך מכינים?
? השרו למשך לילה את השעועית האדומה.
? קחו מסננת ושטפו היטב את השעועית.
? הכניסו את השעועית לסיר וכסו את השעועית במים. בשלו את השעועית עד שהיא מתחילה להתרכך.
? לאחר שהתרככה השעועית, סננו אותה במסננת והניחו אותה בצד.
? נקו את האורז ושטפו אותו היטב בעזרת מסננת.
? צקו למחבת חצי מכמות השמן וחממו על להבה בגודל בינוני.
? הוסיפו את הגזרים וטגנו עד שהגזרים מתרככים.
? סננו את הגזרים ושמרו אותם בצד לזמן מה.
? שמרו את השמן שבו השתמשתם לצורך טיגון הגזרים.
? הרתיחו סיר עם מים, והוסיפו לו מלח ו -2 כפיות שמן.
? הוסיפו את האורז לסיר, ערבבו ובשלו למשך כ-5 דקות.
? סננו את האורז ושטפו אותו במי ברז.
? קחו את השמן שהשארתם לאחר טיגון הגזרים והוסיפו לו 8 כפות שמן. חממו אותם בסיר.
? הוסיפו לשמן קורט מלח, פלפל וקינמון.
? הוסיפו כוס מים וערבבו היטב. כבו את הלהבה והעבירו כשני שלישים מהנוזל לכלי נוסף.
? רפדו את תחתית הסיר בתפוחי האדמה הפרוסים.
? קחו עם היד חופן של אורז ומלאו את החורים שנוצרו בין פרוסות תפוחי האדמה.
? בקערה נפרדת ערבבו את השעועית האדומה, הגזר והאורז.
? הניחו את התערובת על תפוחי האדמה שבסיר, באופן שווה ומבלי להדק. צרו מעין ארובות בעזרת מזלג במספר מקומות כך שהאדים יוכלו לצאת.
? שימו את הסיר על האש (להבה בינונית) והמתינו כ-8 דקות או עד אשר אתם רואים שיוצאים אדים מן הסיר.
? הוסיפו לסיר את המים והשמן שנותרו וכסו את הסיר במגבת.
? כדאי לשים מתחת לסיר רשת מתכת שעוזרת לפזר את החום באופן שווה.
? בשלו על להבה נמוכה כשעה ועשרים דקות.
זהו!! האורז מוכן. הוא טעים, בריא, משביע ומתאים מאוד לארוחת סדר פסח. שיהיה בתאבון וחג שמח!