מחפשים מתכונים מעולים לחג השבועות?
חג השבועות כבר מאחורינו, אתם כמובן זוכרים את המירוץ אחר מתכונים לשבועות, שיאפשרו לכם גם לארח, וגם להגיע למקום שאליו הוזמנתם עם מנה אחת לפחות. שבועות כידוע הוא חג שבו נהוג להגיש אוכל חלבי בעיקר, ולכן אנו מחפשים מתכונים של מאכלים שמשלבים גבינות שונות על שלל מרכיביהן. מאחר שאנחנו מאמינים בעקרון של מתכונים קלים ומהירים לארוחת ערב החלטנו להציג לכם מתכון פשוט לסלט פסטה חלבי עבור החג, שיאפשר לכם להגיש מנה טעימה, מאד משביעה ומיוחדת.
המרכיבים
עשר עגבניות גדולות או עשרים עגבניות שרי
250 גרם גבינה בולגרית - אפשר 5% לבריאים או יותר
כף אחת של מיונז
שן שום
תפרחת ברוקולי אחת
חצי ק"ג פסטה - רצוי מהסוג החלול
כף שמן זית
שתי כפות חומץ
שן שום אחת
מלח ופלפל לפי טעם
איך מכינים?
כאמור הרעיון הוא מתכונים קלים ומהירים, ולכן השלבים פה הם פשוטים. מתחילים מחימום התנור מראש ל180 מעלות, אליו מכניסים את העגבניות לאחר שחציתם אותן. לפני ההכנסה דואגים למשוח אותן בשמן זית ולהוסיף עליהם מלח ופלפל. משך החימום איננו ארוך - ואחרי 20 דקות כדאי להציץ ולראות אם הן הזהיבו.
בינתיים הכינו את הפסטה - בשלו אותה בסיר רגיל עד שהיא תהיה רכה ומוכנה, ממש כמו שמכינים פסטה במצב רגיל. בשלב הבא מטפלים בברוקולי - מרתיחים אותו במים - לשתי דקות בלבד. אל תשכחו לאחר מכן לקרר אותו עם מים קרים ולסנן.
כעת מערבבים את שלושת המרכיבים העיקריים - הברוקולי, הפסטה והעגבניות. לאחר מכן מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מוסיפים עוד מלח ופלפל ושמן זית לפי הטעם הנדרש וזה הכל!
מתי להגיש את הסלט?
את הסלט המיוחד הזה אתם יכולים להגיש כאמור בחג השבועות, ולפי הכמויות כאן, הוא יוכל להספיק לפחות לשמונה מנות. כמובן שאפשר לשנות את הכמויות בהתאם - ואפשר להכין אותו גם ליום קיץ חם, כי אין כמו מתכון של סלט פסטה לימים הללו. אם רוצים אפשר גם להוסיף גבינות נוספות מעבר לגבינה הבולגרית, וליצור לעצמכם גרסאות שונות של סלט הפסטה לפי הטעם האישי שלכם.