הקניידלך, ובמילה אחרת - כופתאות עשויות מקמח מצה וכשרות לפסח ועל כן הפכו למאכל העיקרי בשולחן ליל הסדר.
כדאי להגיש את הקניידלך (כופתאות) יחד עם המרק או בלי מרק, אלא רק כתוספת לחוד.
יש חברות קייטרינג רבות כגון קייטרינג כשר, קייטרינג כשר למהדרין אשר מוסיפות את הקניידלך למנותיהם יחד עם בשר כארוחה בשרית בכל ימות השנה ולא רק בחג הפסח, להלן המתכון:
מצרכים:
- 3 כפות של שמן
- 1 כפית של מלח
- 1 כוס מלאה של קמח מצה
- 4 ביצים
- חצי כוס סודה
אופן ההכנה:
לערבב את הביצים בקערה עמוקה ולאחר מכן להוסיף: סודה, שמן, מלח ולבסוף יש להוסיף קמח מצה (אם לא מכינים את הקניידלך בחג הפסח - ניתן להוסיף קמח רגיל במקום הקמח מצה).
תתקבל בלילה דלילה לאחר הוספת הקמח, יש להכניסה למקרר למשך שעתיים עד שלוש שעות.
לאחר מכן יש להרתיח מים יחד עם מעט מלח בסיר גדול.
יש להכניס כדורים קטנים בגודל שהוא פחות מכדורי פלאפל היות והכדורים תופחים מאוד וגודלים לפחות פי שניים מהגודל שמכניסים אותם לתוך הסיר.
להמתין עם בישול הכדורים כעשרים דקות - עד שהכדורים צפים ומגיעים לגודלם המלא.
שיהיה בתאבון והכי חשוב חג שמח!!!!