פירות יבשים פחות משמינים.
החומרים: שזיפים, משמשים, תמרים, תאנים, אפרסקים – כולם יבשים ומגולענים.
שקדים , אגוזי מלך, אגוזי פקאן, חמוציות, צימוקים.
גבינה לבנה 5%.
פודינג וניל, פודינג שוקולד, פודינג תות שדה.
עטרות נייר לבנות בגודל 2.
העצה: תנו לנכד לעזור ואם הוא מעל גיל 7, הוא יכול גם להכין לבד. אין בזה שום סכנה – אלא רק הנאה צרופה.
העיקרון של ההכנה: לכל אלה שסופרים קלוריות או סתם לא רוצים להשמין, נקטין את האכילה הפתטית ונגדיל את ההנאה האסטטית.
בכמה קעריות הנכד ישים כף גבינה לבנה ויוסיף לכל קערית כפית פודינג בצבע אחר. יערבב היטב. כך יתקבל ממרח צהוב, חום וממרח ורוד.
בכל פרי יבש יש לשים מעט מילוי צבעוני. הטריק הוא לגוון את הצבעים, וכאן כדאי לתת לנכד מעט הדרכה, אם אינכם סומכים על החוש האסטטי שלו. למשל, בתוך תמר חום כדאי לשים ממרח וניל צהוב ומעל לקשט בחמוצית אדומה. לתוך משמש צהוב הנכד ישים ממרח קקאו חום ויקשט בשקד לבן. בתוך שזיף שחור ישים ממרח גבינה ורוד בטעם תות ויקשט באגוז מלך, למשל.
לאחר שהנכד סיים, הגישו לו פלטה יפה ועטרות נייר. הנכד ישים בכל עטרת נייר פרי צבעוני אחר ויערוך פלטה יפהפייה, לתפארת ט"ו בשבט.
אפשר לשמור את הפלטה במקרר עד יומיים מיום ההכנה.
אם רוצים לאכול את הפירות מיד, אפשר לחסוך עוד יותר בקלוריות ולהכין פלטה מפירות טריים.
החומרים: אפרסמונים, קיווי, תפוחי עץ, קלמנטינות, לימון אחד.
אגוזים, שקדים, בוטנים, קוקוס – כולם טחונים. מעט סוכר.
צימוקים, דובדבנים, תפוזים סיניים, פקאנים סיניים – כולם מסוכרים - או סתם סוכריות ג'לי צבעוניות.
עטרות נייר לבנות בגודל 4.
כעת הנכד מקלף קודם את הפירות ומחלק אותם לפרוסות. הוא מכין קערית עם מים וסוחט לתוך המים מיץ לימון. הנכד יטבול את פרוסות התפוחים במי הלימון, על מנת למנוע את השחרתם.
בקעריות שונות הנכד מניח שקדים, אגוזים, קוקוס ובוטנים טחונים ומוסיף מעט סוכר לכל קערית. יש לערבב כדי לקבל תערובת אחידה.
כעת, הכול קל יותר: טובלים כל פרוסה של פרי בתערובת אחרת, מניחים אותה בעטרת נייר ומקשטים בפרי קטן או בסוכריית ג'לי. הנה עוד הזדמנות לשוחח עם הנכד על היופי שבגוונים ובצבעים: על פרוסת תפוח טבולה באגוזים וסוכר נשים דובדבן אדום, על פרוסת קיווי טבולה בבוטנים נניח תפוז סיני וכו'.
חג שמח, צבעוני ומהנה!
לרעיונות נוספים, גלשו לאתר:
מעניין את הסבתא