שבועות חג הטוהר והלובן
קייטרינג ליאת ירושלים
החלב - צבעו לבן, והלבן מסמל טוהר. בני ישראל נצטוו להיטהר לקראת קבלת התורה.
לחג השבועות פנים והסברים רבים שהרי עם ישראל עשיר בתיאורים ובחישובים גימטריים מגניבים, חיפשתי ומצאתי שגימטריית המילה גבינה היא 70 והיא מזכירה את 70 הפנים של התורה. גימטריית המילה חלב היא 40. ואנו אוכלים מאכלי חלב בשבועות לזכר 40 הימים שבהם שהה משה על הר סיני ולמד את התורה כולה. לערכו המספרי של חלב, 40, יש משמעות נוספת והיא 40 הדורות שחלפו ממשה שהעלה את התורה על הכתב, עד לדורו של רבינא וראשי שכתבו את המהדורה הסופית של התורה שבעל פה.
בנוסף לכך, התלמוד נפתח באות מ' – בגימטרייה 40 – ומסתיים באות מ'. וכן הגימטרייה של המילה "חלבי" = 50 - כנגד חמישים ימים של ספירת העומר שבין פסח לשבועות.
בנוסף לכך, התלמוד נפתח כאשר ניתנה לבני-ישראל התורה, שבה נצטוו על דיני הכשרות, התברר שאין להם בשר כשר. הכנת בשר כשר דורשת סכיני שחיטה מיוחדים, השריית הבשר במים ובמלח, וכל אלו דרשו זמן. מאכלי חלב אינם דורשים תהליכי הכשרה ארוכים ולכן העדיפו לאכול מוצרי חלב ביום זה.
סיבה שנייה היא שהתורה נמשלה לחלב: "דבש וחלב תחת לשונך" (שיר השירים ד, יא). בדיוק כפי שהחלב יכול לסעוד ולקיים את הגוף האנושי (הנקת תינוק), כך גם התורה מספקת את התזונה הרוחנית הדרושה לנשמת האדם.
ומה בבריאות :
מוצרי החלב מספקים לנו כמות גדולה של חלבון, ויטמינים ומינרלים.
חלב ומוצריו הם המקור העיקרי לסידן בתפריט היומי שלנו.
הימנעות מצריכת חלב המכיל סידן, עלולה להגדיל את הסיכון לאוסטיאופורוזיס מחלה המאופיינת בעצמות דקות וחלולות הנוטות להישבר בקלות.
סידן, המינרל הנפוץ ביותר בגוף, מהווה חלק בלתי נפרד ממבנה העצם. סידן בנוזלי הגוף מווסת התכווצות שרירים, העברת דחפים עצביים, קרישת דם ותהליכים נוספים.
כל התאים בגופנו בייחוד תאי הלב, תאי עצבים ותאי שריר תלויים בסידן על מנת לתפקד היטב.
חלב מכיל ויטמינים ומינרלים נוספים החיוניים לתהליכים בגוף : אבץ, ויטמין A , ויטמין D, ויטמין B12 , אשלגן, מגנזיום, ויטמין B2, ניאצין.
ובכל זאת מהי הכמות אותה צריך לאכול?
מומלץ לצרוך 4-3 מנות מקבוצת חלב ומוצריו.
מנה אחת של חלב מכילה כ-250 מ"ג סידן וכוללת – כוס חלב, גביע יוגורט, פרוסת גבינה צהובה, 3 כפות גבינה לבנה 5%.
הכמות המומלצת לבני 19-50 היא 1000 מיליגרם ליום , החל מגיל 51 מומלץ לצרוך כ- 1200 מיליגרם ליום לנשים וגברים.
לאנשים הנמצאים בתהליך של הפחתת משקל, מומלצת צריכת חלב ומוצרי חלב דלי שומן אשר עשויים לספק את כמות הסידן הנדרשת, במגבלות האנרגיה הכוללת אותה יש לצרוך בתהליך הרזיה.
ולקינוח קייטרינג ליאת מגיש באהבה מתכון מדהים המתאים לשבועות / חנוכה ולכל ימות השנה:
לביבות גבינה
החומרים:
250 גרם גבינה לבנה 9% (ניתן להחליף ל- 5%)
2 כפות סולת
½ כוס קמח אוסם
1 סוכר וניל
2 ביצים שלמות
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים לתערובת חלקה.
2. לחמם מעט שמן במחבת ולטגן צד אחד כאשר המכסה סגור, להפוך את
הלביבה לצד השני ולפתוח את המכסה.
3. לטגן עד להזהבה.
4. לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.
חג שמח!
קייטרינג ליאת אוכל ביתי, חוגים וסדנאות בישול ואפיה
טל' 02-6420579 נייד 054-5936039
כשר בהשגחת הרבנות הראשית ירושלים
www.catering-liat.com