עוגת ביסקוויטים וגבינה.
זה מתכון קל להכנה בידי הנכדים - כדאי רק להשגיח על עבודתם ולעזור בשעת "משבר". המצרכים:
חבילת ביסקוויטים פטי בר (petit beurre), - אפשר פשוטים או עם קקאו
1 ק"ג גבינה לבנה 9%. יש לשים את הגבינה במסננת כדי לנקז את הנוזלים העודפים.
2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
חלב או נס קפה לטבילת הביסקוויטים תבנית מלבנית בינונית. ההכנה:
שמים במערבל את הגבינה, הסוכר,השמנת, הפודינג והחלב ומערבלים עד ליצירת תערובת אחידה . טובלים שליש מהביסקוויטים בחלב, מסדרים שכבה בבסיס התבנית. מורחים מעל הביסקוויטים מחצית מקרם הגבינה . מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב, ומעליה מורחים את המחצית השניה של תערובת הגבינה. מעל זה מניחים את שכבת הביסקוויטים האחרונה. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לשעתיים. אפשר לגוון כך: - לשים פודינג תות או שוקולד במקום פודינג וניל. - לשים מעל השכבה העליונה שוקולד מגורד או סירופ מייפל / שוקולד. - אפשר להקפיא את העוגה ולהפשיר אותה חצי שעה לפני ההגשה. עוד מתכונים קלים להכנה תוכלו למצוא ב:
http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim