מתי מבצעים ניתוח סינוסים?
ניתוח סינוסים מבוצע לאחר הופעת דלקות כרוניות במערות האף. בעיות של נזלת, צינון חוזר ודלקות סינוסים קיימות בקרב גברים ונשים בטווח גילאים רחב. את הניתוח כדאי לבצע כאשר הפרוצדורות הרפואיות הקונבנציונאליות אינן משיגות את מטרתן. במקרה ומדובר על בעיה חוזרת הנחשבת כרונית, הטיפול התרופתי אינו מספק ויש לפנות לאנשי מקצוע לצורך טיפול ניתוחי.
בעבר נהוג היה לבצע ניתוח סינוסים תוך כדי ניקוז הנוזלים מהאיזור המודלק. על מנת להגיע לאיזור הספציפי בו נמצאת הדלקת, צריך היה לבצע חתך באיזור האף, הפה והמצח. ההשלכות הן טיפול ארוך וכואב המסתיים בהחלמה קשה ואף משאיר את המטופל עם צלקות. יתרה על כך, הטיפול המיושן אינו מונע הצטברות נוזלים אלא רק מתמודד עם הסימפטומים.
מהי השיטה האנדוסקופית?
ניקוז לא נכון של נוזלי האף מביא להצטברות נוזלים בסינוסים. אחת התוצאות של בעיה מן הסוג הזה היא דלקת בסינוסים, או "סינוסיטיס". בעיה בסינוסים נגרמת עקב צינון, אלרגיות, שפעת או סטייה במחיצת האף. אם התופעה אינה חולפת ניתן לשקול את השיטה האנדוסקופית של ניתוח סינוסים.
בשיטה החדשה אפשר להחדיר אנדוסקופ עם סיב אופטי דרך חלל האף ולהשיג מגוון יתרונות:
· איתור מוקד הבעיה שבגינה נוצרות דלקות בסינוסים
· טיפול בבעיה בשלב מוקדם
· היעדר צורך בביצוע חתכים
· היעדר צלקות עם תום הניתוח
· ניתוח קצר הנמשך לא יותר משעה
· זמן החלמה קצר ויעיל
ניתוח סינוסים מומלץ על ידי אף אוזן גרון לכל מי שסובל מדלקות חוזרות ונשנות בתעלות האף, על רקע מחלות או כתוצאה מאלרגיות. הניתוח יכול להימנע באמצעות טיפול תרופתי אך לרוב הוא נדרש בתור מוצא אחרון. בנוסף, כיום ניתן לבצע את הניתוח בעזרת שיטה מתקדמת המקצרת תהליכים ומבטיחה תוצאות רצויות.