כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת.
אך יש אנשים שנאלצים, לצערם, להתמודד עם נזלת באופן קבוע. מדוע על נזלת כרונית. מדובר על סיטואציה שכיחה, עד כדי כך שכמעט 10 אחזו מהאוכלוסייה מתמודדים איתה. זאת למרות שאנחנו לא בהכרח מודעים ושמים לב לכך.
נכון שמדובר במצב כרוני, אך חשוב לדעת שאפשר להתמודד איתה, אפשר לטפל בה בדרכים שונות. כמו כן, חשוב לדעת, לא מדובר במשהו מולד בהכרח. כלומר, נכון שהיא מופיעה לרוב בילדות, אך אנחנו מכירים, לא מעט מקרים בהם אנשים החלו לפתח את התופעה גם בשלבים מאוחרים יותר בחיים. צריך לומר גם, שבמקרים רבים מדובר בתופעה גנטית, אף על פי שאנחנו לא תמיד יודעים מהי בדיוק.
מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית
הסיבות העיקריות לנזלת כרונית היא אלרגיה ואסטמה, כולל אסטמה עורית, מה שנקרא בעגה המקצועית "אטופיק דרמטיטיס". מדובר על מצבים בהם, אותם אנשים נחשפים לחומרים מסוימים שנמצאים באוויר וחודרים אל דרכי הנשימה, וזה גורם לשורה של תופעות, כולל נזלת כרונית, נזלת מימית, סתימה של האף וכן נחירות בעת השינה.
כל זה וכן תופעות אחרות איתן צריך להתמודד כתוצאה מהתופעה, מוביל לפגיעה באיכות החיים באופן רגיל, יומיומי, אך גם לפגיעה ספציפית באיכות השינה, איכות הנשימה, קשיי ריכוז מתמשכים וכן פגיעה במערכת החיסון. צריך לומר שיש למערכת זו השפעה רבה על כך שבכלל מתמודדים עם תופעה זו, שכן מערכות חיסון חזקות, היו אמורות לכאורה לשמור על כך שלא תהיה חשיפה לאלרגניים ולא יווצר מצב של נזלת כרונית. כאמור, במצב בו המערכת איננה חזקה מספיק, אז אין מה שיגן על הגוף.
איך מתמודדים עם התופעה? ראשית, אפשר לפנות אל רופא לצורך בדיקות אלרגיה, על מנת לאבחן באופן ספציפי גורם לנזלת וכן אפשר להשתמש בתרופות וחיסונים מסוימים שיכולים להקל ולשפר את המצב, כמו כן אפשר למנוע אותו בעזרת טיפול בהיבטים סביבתיים שונים שגורמים לנזלת להיווצר.