סינוסיטיס - לטפל בבעיה כמה שיותר מהר
אם אתם מרגישים תחושה של עייפות, כבדות, מלאות באוזניים, צינון כבד עם נזלת מוגלתית, לחץ באזור הפנים ובפרט כאבים באזור השיניים, אל תחכו ואל תאמרו לעצמכם שמדובר בסך הכל בהתקררות שתחלוף תוך יום-יומיים. ייתכן מאוד שאתם מתמודדים עם דלקת יותר משמעותית, יכול להיות שאתם מתמודדים עם סינוסיטיס.
תופעה של סינוסיטיס היא מאוד נפוצה בקרב אנשים שונים, בפרט כאלה שיש להם בעיה במבנה האף, או כאלה שהמערכת החיסונית שלהם פשוט חזק וקשה לה להתמודד עם נגיפים וחיידקים שונים. צריך לומר שמלבד סיבות אלו, הרי שיש סיבות נוספות שעלולות לגרום לתופעה של הדלקת, למשל פוליפים, נזלת אלרגית וכן פטריות בסינוסים.
כמו במקרים רבים אחרים,חשוב מאוד לאבחן את המצב כמה שיותר מהר, אחרת אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בבעיה הרבה יותר מורכבת. צריך לומר בהקשר זה, הרבה פעמים חל בלבול בין תופעות שונות. כך למשל, אנשים שחלו לאחרונה בקורונה, בגלל שחלק מהתסמינים הם יחסית דומים, אז לא תמיד היה ברור עם מה הם מתמודדים, לכן גם יש חשיבות לשאלה, לא רק מתי מבצעים את האבחון, אלא גם כיצד מבצעים אותו, על מנת לוודא שאכן מדובר בדלקת ולא במשהו אחר.
כיצד מאבחנים סינוסיטיס
ברמת העיקרון האבחון נעשה באמצעות מספר כלים. מן הסתם, על המטופל לספק לרופא שלו את כל המידע אודות מה הוא מרגיש, מה הוא עבר בימים שלפני האבחון, אך זה לא יספיק אלא יש לבצע גם בדיקה מקיפה באמצעות אמצעים שונים.
למשל יש לבצע בדיקה בחלל האף באמצעות סיב אופטי בשביל לראות מה מצב הסינוסים ותעלות האף. כמו כן, אפשר לבצע צילום CT, בשביל לבדוק את מצב מערות האף מבפנים, ניתן לבצע גם צילום רנטגן, שיכול לעזור במידה ובדיקות אחרות לא סיפקו תוצאות מלאות.
רופאים רבים נוהגים גם לבצע בדיקות דם ואלרגיה, על מנת לבחון האם רואים משהו במדדים, האם מדובר בעניין נקודתי שקשור לאלרגיה כזו או אחרת או משהו מבני או דלקתי באף ובסינוסים.