תיקון מכונות תפירה בכמה צעדים פשוטים!
האם כאשר יש בעיה במכונת התפירה שלכם, חייבים למסור אותה לטכנאי מקצועי? שימו לב שבחלק מהמקרים, אתם יכולים לבצע בעצמכם תיקון מכונות תפירה בכמה צעדים פשוטים! בחלק מהמקרים, הבעיה היא בעצם לא במכונה עצמה או בגוף המכאני שלה אלא בתוספים שלה (כמו חוטים, מחטים ועוד - ועל כך בהמשך). בחלק מהמקרים, גם אם יש תקלה במכונה, אתם עדיין תוכלו לטפל בה בקלות. לכן, ריכזנו לכם כמה טיפים פשוטים לתיקון, וכמובן שאם הם לא עובדים - מוסרים אותה לטכנאי מקצועי.
אז איך מתקנים?
- שימון קבוע - לעתים קרובות, כאשר המכונה מעט חורקת ואטית, הדרך הטובה לתקן אותה היא פשוט באמצעות שימון. תיקון מכונות תפירה שמבוסס על שימון, לא צריך להיות מוגזם - כי יותר מידי שמן יכול להזיק למכונה. יש להשתמש בכמות צנועה באמצעות תרסיס מתאים. את השמן מרססים באזור הגריפר של המכונה, ולאחר מכן מפעילים אותה מחדש. הרבה פעמים - זה ישפר את התפקוד שלה פלאים.
- שימוש נכון בחוט ובמחט - לא פעם כשיש בעיות במכונה, הבעיה היא בעצם בחוט ובמחט שלכם. חוטים שאינם טובים מספיק, מחטים מאיכות נמוכה, או כמובן כאשר אין התאמה בין סוג החוט לסוג המחט - בכל המקרים הללו התפירה לא תהיה טובה. לעתים אנו מתבלבלים לחשוב שהבעיה היא במכונה אך בפועל - הבעיה היא בחומרים שאיתם בחרנו לעבוד. תמיד שימו לב שאתם בוחרים מחטים וחוטים ברמה גבוהה ושיש ביניהם התאמה!
- בדיקת המתח - באזור החוט העליון, יש מד מתח. לעתים, כאשר מד המתח לא מכוון נכון, יהיו בעיות במכונה. איך מבצעים תיקון מכונות תפירה במקרים אלו? פשוט מאד - בודקים שמד המתח עומד על 4 - זה מה שמתאים ברוב המכריע של המקרים.
ומה עושים אם עדיין יש בעיות?
שימו לב שתמיד כדאי גם להקפיד על ניקיון של המכונה שלכם ולהסיר ממנה שאריות של לכלוך, חוטים ובדים - וזה גם יכול לפתור כמה תקלות בדרך. אם בכל זאת הבעיה ממשיכה - לוקחים את המכונה לטכנאי מוסמך שיטפל בה.