חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יחסי רופא-מטופל בתביעות רשלנות רפואית בלידה

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית11/12/20141923 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מערכת היחסים בין רופא למטופל היא סוגיה חשובה בהקשר של תביעות רשלנות רפואית. באופן עקרוני, החוק יוצא מתוך נקודת הנחה כי יחסי רופא-מטופל מקיימים את חובת הזהירות המושגית. הסיבה לכך היא שהחולה אינו בקיא בתחום הרפואה ולכן מסתמך על מומחיותו של הרופא. לעומת זאת, חובת הזהירות הקונקרטית נקבעת לפי מבחן הציפיות. כאן מפעיל בית המשפט את מלוא כובד משקלו ובוחן האם ניתן וצריך היה הרופא לצפות את הנזק.

חובת הזהירות המושגית והקונקרטית חשובה גם בתביעות רשלנות רפואית בלידה. קל להבין מדוע מדובר על מערכת יחסים מורכבת, המחייבת את הרופא לגלות זהירות יתרה. אישה הכורעת ללדת סומכת על הרופא ועל הידע העומד לרשותו. מנגד, הרופא נדרש לעדכן את היולדת או את בן הזוג על בעיות המתעוררות באופן בלתי צפוי. זו הדרך היחידה לשמור על האוטונומיה של המטופל ולהימנע מתביעת רשלנות רפואית מהסוג של התרשלות בשל היעדר הסכמה מדעת. גם בהינתן חובת הזהירות המושגית והקונקרטית, הרופא לא יכול לוותר על קבלת הסכמה מלאה מצד המטופלים.

מהי התרשלות במהלך לידה?

לעומת יחסי רופא-מטופל והמורכבות שלהם, קל יותר לזהות את המאפיינים הייחודיים של התרשלות בתביעות רשלנות רפואית בלידה. יסוד ההתרשלות מהווה את ליבת עוולת הרשלנות. על מנת לבדוק את היקף ההתרשלות נדרש בית המשפט להפעיל את מבחן הרופא הסביר. במבחן הזה בודקים את סטנדרט ההתנהגות המצופה מרופא. כל חריגה מהסטנדרט הזה מהווה התרשלות, כאשר לאחר מכן צריך התובע רק להוכיח נזק וקשר סיבתי בין ההתרשלות לבין אותו נזק.

בתי המשפט כמעט ולא מתערבים בעמדה שנוקטים מומחים לרפואה. התנהגותו של רופא אף פעם לא נבחנת באופן כללי או לאור פעולותיו בסיטואציות אחרות, אלא רק באופן ספציפי. מהבחינה הזו אין הבדל בין תביעות רשלנות רפואית בלידה לבין תביעות רשלנות רפואית אחרות. הרופא גם לא יכול לטעון כי התנהגותו הרשלנית הייתה טעות חד פעמית. טענה זו אינה מהווה הגנה והיא לא מונעת מבית המשפט להטיל על הרופא אחריות או תשלום פיצוי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירדיני משפחה17/03/161412 צפיות
החלטתם להתגרש ואתם מעוניינים לסיים את הסאגה מהר ככל האפשר. מהי הדרך המהירה ביותר להתגרש? כיצד ניתן להימנע מסכסוכי גירושין ממושכים וכואבים? והאם ניתן להתגרש תחילה ורק אחר כך לדון בסוגיות הנלוות לגירושין? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162645 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי13/03/161340 צפיות
יש כמה אפשרויות הרלוונטיות עבור אזרחים שנפגעו מלשון הרע והוצאת דיבה.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי09/06/151348 צפיות
עו"ד המעוניין לקבל רישיון נוטריון צריך להגיש הצהרה לועדת הנוטריונים הכוללת פרטים אישיים וחתימה על מספר נקודות חיוניות. מה צריכה לכלול הרצאה זו?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי24/02/151486 צפיות
חוק הנוטריונים מפרט את סמכויות הנוטריון וקובע כי רישיון נוטריון יכול להינתן רק על ידי ועדת הממונה על ידי שר המשפטים. מהם תפקידי הנוטריון?

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica