אבחון ליקויי למידה שונה מהאבחונים הפסיכולוגיים בכך שהוא מתמקד בליקויי למידה מנקודת מבט נוירולוגית. אבחון TOVA שונה מאבחונים אחרים בכך שהוא מבוצע פעמיים על גבי המחשב, בפעם הראשונה ללא השפעת תרופות ובפעם השנייה לאחר נטילת תרופה שאמורה לסייע בשיפור יכולת הריכוז. בעוד אבחון הליקויים יורכב ממערך בדיקות על סמך פגישה מקדימה עם יועץ אבחונים, אבחון פסיכודידקטי שלפעמים ייכלל במסגרת מערך אבחון ליקויי הלמידה יעסוק בעיקר בגורמים סביבתיים המשפיעים על מצבו הנפשי של הנבחן.
היכן נערכים שני האבחונים והאם יש צורך בהפניה
כיום פועלים לא מעט מרכזי אבחון המציעים מסגרות אבחון המתמקצעים בסוג ספציפי של אבחונים או מסגרות מקיפות שבהן ניתן לעבור את כל האבחונים במקום אחד. אבחון ליקויי למידה למשל נערך במסגרת מרכזי אבחון ייעודיים אשר מספקים שירותי אבחון ועל מנת לספק את התוצאות המדויקות ביותר, אבחון זה מורכב מכמה שלבים שאת הסדר ואת המספר שלהם יקבע יועץ פדגוגי בפגישת ייעוץ ראשונית. על מנת לערוך אבחון TOVA יהיה עליכם לפנות למרכז המתמחה באבחון זה ובו חדר מחשבים ייעודי.
למי מיועד אבחון ליקויי למידה ולמי מיועד אבחון TOVA
אבחון לקויות למידה יתמקד ביכולות הקשורות לשפה כמו קריאה כתיבה ויכולת הבעה ולא ביכולות הקשב והריכוז אותן בודק אבחון TOVA, לכן אבחון ליקויי למידה מיועד בעיקר למי שמתקשה בפעולות דידקטיות ולא בהשגת הריכוז הדרוש על מנת לבצען. מכיוון שאבחון ליקויי למידה בודק גם את ליקויי הוויסות, את יכולת הבנת המספרים ואת הליקויים בתפיסה המרחבית, יש מרכזים המאפשרים לבצעו גם בקרב ילדי הגן טרם עלייתם לכיתה א', זאת בכדי להכין את הילד טוב יותר לתחילת הלימודים ולתהליך המעבר בין המסגרות. אבחון טובה יכול לסייע לילדי כל הגילאים וכמו כן גם למבוגרים.