חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסק דין בגין רשלנות רפואית בצבא

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית04/11/20131633 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אדם שעלה לישראל מהודו בשנת 2002 והתגייס לצבא בשנת 2004 הגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. על פי עובדות המקרה כפי שמופיעות בפסק הדין, התובע התלונן על כאבים בקרסול עקב נפילה אך בבדיקתו לא נמצאו פצעים או שטפי דם. בנוסף, לא נראו עדויות לשברים ברגל ולכן נקבע כי מדובר על נקע בקרסול.

התובע קיבל טיפול תרופתי, חבישה, פטור מפעילות גופנית ואישור לשלושה ימי הליכה עם נעלי ספורט. מספר ימים לאחר מכן שבו מצד התובע תלונות על כאבים, ואז גם נמצאו בצקות בקרסול שמאל. התובע נשלח לחדר המיון שם נשללה חבלה גרמית והתובע נשלח למנוחה בבית למשך 5 ימים. כמעט חודשיים לאחר מכן השלימו הרופאים הצבאיים את בירור המצב וקבעו כי התובע סובל ממחלה בשם AVN – נמק העצם.

רשלנות רפואית בשל אי אבחון

פסק הדין פותח בשאלה האם יש לקבל את התביעה. בפסק הדין מצוין כי אילו התובע היה נבדק בזמן ובמועד המתאים מחלתו הייתה מקבלת טיפול שונה, ואולי היו נמנעים הסיבוכים מולם נאלץ לעמוד. אי אבחון של המחלה בזמן מהווה עילה להחמרת המחלה ואף לגרימתה. למעשה, השופט ציין כי אין ספק שהאבחון המאוחר היה גורם מרכזי בהתפתחותה של המחלה.

פסק הדין קבע כי הטיפול הרפואי שניתן לתובע במסגרת הצבאית לא ענה על הכללים הדרושים. מעבר לכך, התובע המשיך להשתתף במסעות למרות כאביו ולא זכה לטיפול רפואי מתאים. כל אלו החמירו את מצב ויצרו מצב בלתי הפיך. השופט ציין כי בין חובותיו של הרופא קיימת החובה לדאוג לאבחנה מקדימה ולעשות הכל על מנת לברר את טיב המחלה. פעולות אלו לא בוצעו והצבא לא דאג לבריאותו של החייל שנזקק לשירותים רפואיים.

תפקיד הרשויות הצבאיות

בסופו של דבר נקבע בפסק הדין כי אי האבחון היה גורם מרכזי בהתפתחות הנמק בעצם הירך ולכן הייתה התרשלות. פסק דין זה הראה כי השירותים של הרשויות הצבאיות לא פעלו כהלכה בעיקר משום שלא הפנו את התובע למתן טיפול מתאים כפי שנדרש במצבו.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירדיני משפחה17/03/161412 צפיות
החלטתם להתגרש ואתם מעוניינים לסיים את הסאגה מהר ככל האפשר. מהי הדרך המהירה ביותר להתגרש? כיצד ניתן להימנע מסכסוכי גירושין ממושכים וכואבים? והאם ניתן להתגרש תחילה ורק אחר כך לדון בסוגיות הנלוות לגירושין? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162645 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי13/03/161340 צפיות
יש כמה אפשרויות הרלוונטיות עבור אזרחים שנפגעו מלשון הרע והוצאת דיבה.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי09/06/151348 צפיות
עו"ד המעוניין לקבל רישיון נוטריון צריך להגיש הצהרה לועדת הנוטריונים הכוללת פרטים אישיים וחתימה על מספר נקודות חיוניות. מה צריכה לכלול הרצאה זו?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי24/02/151486 צפיות
חוק הנוטריונים מפרט את סמכויות הנוטריון וקובע כי רישיון נוטריון יכול להינתן רק על ידי ועדת הממונה על ידי שר המשפטים. מהם תפקידי הנוטריון?

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica