דהטוקסיפרציית כימיקלים (CHEMICAL DETOXIFICATION)- קובי עזרא
חשיפת האדם לכימיקלים נוצרת בצורה ישירה ובלתי ישירה.
יותר מ3000 כימיקלים מצויים במזון, מתוכם 700 נתגלו במי השתיה.
למעלה מ400 כימיקלים זוהו ברקמת האדם, מתוכם 48 נמצאו ברקמות השומן, 40 בחלב האם, 73 בכבד ולמעלה מ 250 בפלזמה.
הכימיקליים מתאכסים כמעט בכל הרקמות, אך בעיקר ברקמת השומן ויכולים להשפיע לרעה על בריאות האדם בעיקר בעת מצבי סטרס נפשי או פיזי.
חלק גדול מהמחלות הנוצרות בעקבות חשיפה לגורמים מזהמים כדוגמת כימיקליים ספציפים , עשויים לגרום לפתולוגיות שונות כגון: סרטן בעיקר במוח, בכבד, בריאות, בכליות, במוח העצם, בחלחולת (קולון), מחלות כבד, נזק לריאות, אנמיה ושינויים אחרים בתמונת הדם, מחלות של מערכת העצבים ואי ספיגת כליות.
טיפול מניעתי
חומרים המסייעים לטיפול מניעתי (פרופילקטי) הם: ויטמינים C, E, B1, B5, כולין וחומצות אמינו המכילות גופרית כמו: מתיונין, ציסטאין, טאורין.
מתכות (מינרלים) חיוניים הם אבץ, סידן, מוליבידניום וסלניום.
הרכיבים הנ"ל קרוב לוודאי יפחיתו את ריכוזם וספיגתם של הרכיבים הרעילים (כימיקליים)
סימפטומים העשויים להתרחש כתוצאה מחשיפה לכימיקליים שונים
פורמלדהיד (FORMALDEHYDE) ועיניים "עצבניות" - תיקים, צריבה בממברנות המוקוס באזור הלוע האפי - (NASAL), כאבי ראש וסחרחורות.
קסילן וטולון (XYLENE AND TOLUENE) הפרעות בזכרון ובמצב הרוח בשווי המשקל , הפרעות שינה ועיכול.
קרבון טטרכלוריד (CARBON TETRACHLORIDE) חשיפה אקוטית (חריפה) גורמת לחוסר תפקוד מוחי ברמה גבוהה, כאבי ראש, תרדמה (קומה), גידול וסרטן.
סימפטומים שמתרחשים:
כאבי ראש, אלרגיות לסוגיהן (כגון: קדחת השחת)
תוכנית טיפולית - טרפיה תזונתית
יש לאכול בין 5 ל- 6 ארוחות ביום:
יום 1: פירות, ירקות, דגנים (מבושללים או קלויים).
יום 2: פירות וירקות חיים.
יום 3: פירות חיים.
יום 4, 5, 6: פירות חיים, ירקות ומיצים, תה צמחים הנלקחים כל שעתיים שלוש.
יום 7: מעט ירקות ופירות מבושלים ו\או חיים.
יום 8: מעט פירות וירקות.
יום 9: תפריט נורמלי.
איסורים:
לא לאכול מהר מידי או יותר מידי, סימפטום הרעב נעלם ביום הרביעי.
אלרגיות או מחלות אחרות יכולות להצטמצם או להתגבר ע"י שתיית מיציי הפירות.
אסור לשתות קפה, תה, אלכוהול ואסור לעשן.
כל המיצים שהנכם שותים צריכים להיות טריים וטבעיים לחלוטין.
סיבי אסידופולוס 3-5 כפיות ליום המהולים במים.
תוספי מזון (סופלימנטים)
סיבי הסידופלוס (ACIDOPHILLUS FIBRE) במינון יומי של 1-2 כפיות.
מתיונין ועזרי עיכול
אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון)
אבקת ויטמין C.
חומצות שומן EPA - אומגה 3 ו- GLA - אומגה 6.
מטאורין 500 מ"ג 2-3 ביום, לתמיכה בכבד.
מולטי מינרל - בכמות אופטימלית
ויטמינים B1, B5, כולין ו- P-5-P - כפעמיים עד שלוש ליום.
גליקואמינים (GLYCOAMINES) - תוסף חומצת האמינו גליצין.
יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).
כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!
בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר הישראלי - http://www.healthnfit.org/index.php
* אתר הדיאטות עיצוב וחיטוב הגוף: http://www.dietme.co.il/
תזונה בריאות ודיאטות (דיאטה) : http://www.2all.co.il/Web/Sites/diet-kobi/
http://blogerim.co.il/bodybuilding
תחרויות מרי ישראל ופיתוח גוף (בודי בילדינג):
דיאטות, הרזייה וחיטובים: http://blogerim.co.il/kobi