חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם ייתכן גישור בתביעות רשלנות רפואית

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית22/04/2013986 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

גישור ו/או פישור הם הליכים מקובלים בתביעות רשלנות רפואית. לרוב, האינטרס בקיום גישור הוא של הנתבע אשר מעוניין למצות את הדין מחוץ לכתלי בית המשפט. הליך גישור צריך להתבצע בהסכמה בין הצדדים ולאחר מינוי של מגשר מקצועי. גישור היא שיטה בה צדדים בעלי עניין משותף מנסים להגיע להסכמה באמצעות תיווך אובייקטיבי. בדומה לבתי משפט, גם במהלך גישור מייצגים את הצדדים עורכי דין הבקיאים בפרטי המקרה. המגשר יכול לבקש לשוחח עם כל אחד מהצדדים בנפרד או לנהל שיחה משותפת.

המעמד המשפטי של הליכי גישור

האפשרות לקיים הליך גישור בתביעות רשלנות רפואית נשענת על חוק בתי המשפט. חוק זה מסדיר את הליך הגישור ואת סמכויות המגשר. על פי החוק המגשר לא רשאי להכריע בקונפליקט אלא רק להביא את הצדדים להסדר. זהו למעשה ההבדל המשמעותי בין בית משפט שנדרש להכריע בשאלת הרשלנות הרפואית לבין המגשר שמטרתו חתימת הסכם בלבד. יתרה על כך, על פי החוק רשאי בית המשפט להעביר את תביעת הרשלנות הרפואית אל הליך גישור בהסכמת הצדדים. העומס הכללי המוטל על בתי המשפט והגידול בתביעות רשלנות רפואית הגבירו את הצורך בהליכי גישור מן הסוג הזה. מבחינת יתרונות, הליך גישור נחשב מהיר יותר, הוא מתנהל באווירה יחסית נוחה וחלה עליו סודיות מלאה. החיסרון העיקרי של ההליך הוא הקושי בהגשת ערעור והעובדה שהליכי גישור אינם כפופים לדיני הראיות המחייבים את בתי המשפט.

הכירו מראש את האפשרות לפנות לגישור

לסיכום, בהחלט ייתכן הליך של גישור בתביעות רשלנות רפואית וכדאי להכיר מראש את האופציה הזו. בבואכם להגיש תביעת רשלנות רפואית או להציג טענות הגנה יש להתייעץ עם עורך דין במשרד עורכי דין נבו מולסון ולבדוק אפשרות להליך גישור. לעיתים הליך הגישור מתגלה בתור צעד נבון עבור שני הצדדים, חוסך זמן ומקל על העברת הסעדים. מגשר המוסכם על המתדיינים פועל בצורה יעילה ונשען על דיני הנזיקין על מנת לקבוע פיצויים. הליכי גישור תורמים למערכת המשפט בישראל ובשנים האחרונות החלו לנצל אותם גם לצרכי תביעות רשלנות רפואית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירדיני משפחה17/03/161412 צפיות
החלטתם להתגרש ואתם מעוניינים לסיים את הסאגה מהר ככל האפשר. מהי הדרך המהירה ביותר להתגרש? כיצד ניתן להימנע מסכסוכי גירושין ממושכים וכואבים? והאם ניתן להתגרש תחילה ורק אחר כך לדון בסוגיות הנלוות לגירושין? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162645 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי13/03/161340 צפיות
יש כמה אפשרויות הרלוונטיות עבור אזרחים שנפגעו מלשון הרע והוצאת דיבה.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי09/06/151348 צפיות
עו"ד המעוניין לקבל רישיון נוטריון צריך להגיש הצהרה לועדת הנוטריונים הכוללת פרטים אישיים וחתימה על מספר נקודות חיוניות. מה צריכה לכלול הרצאה זו?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

מאת: אלעד שנירחוק ומשפט - כללי24/02/151486 צפיות
חוק הנוטריונים מפרט את סמכויות הנוטריון וקובע כי רישיון נוטריון יכול להינתן רק על ידי ועדת הממונה על ידי שר המשפטים. מהם תפקידי הנוטריון?

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica