גישור ו/או פישור הם הליכים מקובלים בתביעות רשלנות רפואית. לרוב, האינטרס בקיום גישור הוא של הנתבע אשר מעוניין למצות את הדין מחוץ לכתלי בית המשפט. הליך גישור צריך להתבצע בהסכמה בין הצדדים ולאחר מינוי של מגשר מקצועי. גישור היא שיטה בה צדדים בעלי עניין משותף מנסים להגיע להסכמה באמצעות תיווך אובייקטיבי. בדומה לבתי משפט, גם במהלך גישור מייצגים את הצדדים עורכי דין הבקיאים בפרטי המקרה. המגשר יכול לבקש לשוחח עם כל אחד מהצדדים בנפרד או לנהל שיחה משותפת.
המעמד המשפטי של הליכי גישור
האפשרות לקיים הליך גישור בתביעות רשלנות רפואית נשענת על חוק בתי המשפט. חוק זה מסדיר את הליך הגישור ואת סמכויות המגשר. על פי החוק המגשר לא רשאי להכריע בקונפליקט אלא רק להביא את הצדדים להסדר. זהו למעשה ההבדל המשמעותי בין בית משפט שנדרש להכריע בשאלת הרשלנות הרפואית לבין המגשר שמטרתו חתימת הסכם בלבד. יתרה על כך, על פי החוק רשאי בית המשפט להעביר את תביעת הרשלנות הרפואית אל הליך גישור בהסכמת הצדדים. העומס הכללי המוטל על בתי המשפט והגידול בתביעות רשלנות רפואית הגבירו את הצורך בהליכי גישור מן הסוג הזה. מבחינת יתרונות, הליך גישור נחשב מהיר יותר, הוא מתנהל באווירה יחסית נוחה וחלה עליו סודיות מלאה. החיסרון העיקרי של ההליך הוא הקושי בהגשת ערעור והעובדה שהליכי גישור אינם כפופים לדיני הראיות המחייבים את בתי המשפט.
הכירו מראש את האפשרות לפנות לגישור
לסיכום, בהחלט ייתכן הליך של גישור בתביעות רשלנות רפואית וכדאי להכיר מראש את האופציה הזו. בבואכם להגיש תביעת רשלנות רפואית או להציג טענות הגנה יש להתייעץ עם עורך דין במשרד עורכי דין נבו מולסון ולבדוק אפשרות להליך גישור. לעיתים הליך הגישור מתגלה בתור צעד נבון עבור שני הצדדים, חוסך זמן ומקל על העברת הסעדים. מגשר המוסכם על המתדיינים פועל בצורה יעילה ונשען על דיני הנזיקין על מנת לקבוע פיצויים. הליכי גישור תורמים למערכת המשפט בישראל ובשנים האחרונות החלו לנצל אותם גם לצרכי תביעות רשלנות רפואית.