בני הנוער לרוב אינם שומרים על דיאטה כיוון שאין להם מודעות לדיאטה. דיאטה לנוער מתחילה בכך שבני הנוער צריכים להפסיק לשבת שעות מול המחשב או הטלוויזיה ולנשנש.
ירידה תקינה במשקל צריכה להיות מלווה בביצוע פעילות גופנית. די בחצי שעה של פעילות גופנית ביום בתור התחלה על מנת להפעיל את השריר ולהתחיל לצמצם את תאי השומן. ריצה קלה ואפילו הליכה של חצי שעה ביום, גם הם נחשבים לפעילות גופנית.
את המשקאות המתוקים כדאי להחליף במים, משקאות קלים מכילים כמויות גדולות של סוכר, והמשקאות הדיאטטיים אינם בריאים כלל.
תזונה נכונה
מבחינת התזונה, דיאטה לנוער צריכה להיות עשירה בכל אבות המזון, וחשוב מאוד להימנע מדיאטות אינסטנט שונות. תפריט הדיאטה צריך להיות בנוי מארוחות מסודרות ומומלץ לאכול בין ארבע לחמש ארוחות ביום. בגיל ההתבגרות מדובר בגילאים קריטיים בהם הגוף בונה את עצמו וחשוב להקפיד שיקבל את כל מה שזקוק לו, יחד עם זאת, על הג'אנק פוד והמתוקים למיניהם אפשר לוותר. את חטיפי השוקולד ואת הממתקים השונים אפשר להחליף בחטיפי גרנולה וחטיפי בריאות שונים או פירות. כמו כן, חשוב להקפיד על אכילת כל הירקות בכל הצבעים אכילה של מזון לא מעובד או מבושל יתר על המידה. דיאטה לנוער חשובה במיוחד לעומת דיאטה למבוגרים כיוון שהיא משפיעה גם על חיי החברה של שומר הדיאטה וכמובן על קצב הגדילה.
חלבון – צריכה של חלבון חייבת להיעשות על בסיס יום יומי. זוהי תקופה של התפתחות השרירים, גדילה , עלייה בגובה ובמסה יותר אצל הבנים מאשר הבנות. לכן יש להעשיר את התפריט דיאטה לנוער במזונות מקבוצת החלבון.
סידן – המינרל השכיח בגופנו, שצריכתו חשובה ביותר כשמדברים על דיאטה לנוער. הסידן חיוני לבניית שיניים ועצמות חזקות.
שומן – דיאטה לנוער חייבת להכיל כמות שומן בתפריט, ורצוי שסוג השומן הנאכל יהיה מאיכות טובה.
ברזל – מינרל נוסף שחשוב בתזונת בני נוער ובמיוחד אצל בנות, שזוהי תקופה של קבלת הווסת, שהנה מהווה גורם לאיבוד דם. נוכחות ברזל ברמה טובה מבטיחה שכל תאי הגוף יקבלו אספקת חמצן נאותה והתפקוד של תאי הגוף יהיה תקין.
ויטמינים – על מנת לקבל בדיאטה את מגוון הויטמינים החיוניים, יש לצרוך תפריט מגוון ועשיר בירקות ופירות טריים.
מלח – יש להימנע מאכילת מזונות מתועשים וחטיפים המכילים מלח רב כיוון שהדבר מזיק לבריאות.