דיני עבודה הם סדרת חוקים ותקנות שנועדו להסדרתם המשפטית של עולם ושוק העבודה לרובדיהם השונים – יחסי עובד-מעביד, הסכמי עבודה, מתן הגנה למועסקים, הסדרת היחסים בין ארגוני מעבידים ועובדים, זכויות עובדים כולל זכות השביתה ועוד. עורך דין דיני עבודה הוא עורך דין שמתוקף התמחותו ועיסוקו, מתמקד בייעוץ וייצוג גורמים שונים בעולם העבודה ובהסדרתם המשפטית של אותם יחסים המאפיינים את שוק העבודה.
הכשרתם של עורכי-דין בישראל מתחלקת לשני חלקים עיקריים :
לימודי המשפטים הנלמדים באוניברסיטאות ובמכללות מובילות ולאחריהם תקופת התמחות במשרדי עורכי דין או בפרקליטויות ובתי המשפט הציבוריים השונים בארץ. רק מי שסיים את שני השלבים בהצלחה, יכול לגשת למבחני לשכת עורכי-הדין שיעניקו לו רישיון לעסוק בעריכת דין בישראל.
עורך דין דיני עבודה לא שונה בהקשר זה מאף עורך דין אחר ופועל ברישיון לשכת עורכי הדין. רבים מעורכי הדין העוסקים בדיני עבודה, החלו את התמחותם בנושא כבר בשלב הסטאז', כשבחרו להצטרף למשרד שקיבל תיקים בתחום.
איך תדע לזהות עורך דין דיני עבודה מצליח שיוכל לייצג את האינטרסים שלך נאמנה?
ראשית הגדירו לעצמכם היטב מאיזו עמדה אתם מגיעים ולאיזה צורך מדויק נחוץ לכם עורך דין. האם אתם שכירים המבקשים ייעוץ במשא ומתן או ייצוג בבית משפט מול מעסיק או מעביד גדולים? ואולי ההיפך הוא הנכון – אתה מייצג תאגיד גדול הנדרש למהלך בעל השלכות משפטיות מול עובדיו הרבים? לאחר שהגדרת לעצמך את הצורך, תוכל לחפש עורך דין המתמחה בדיוק בסוג ההליכים המשפטיים שאליהם אתה נזקק.
סביר להניח, כי עורך דין דיני עבודה מנוסה ובעל רקורד של הצלחות, יוכל לתת לך ייעוץ ביותר מאשר נישה ספציפית אחת בתחום דיני העבודה. דבר איתו ושאל על תיקים גדולים שעסק בהם. נסה לברר מי הם לקוחותיו ומה הפרופיל העסקי שלהם.
עשה כל מאמץ לוודא כי עורך דין דיני עבודה המייצג אותך יהיה בעל יכולת מוכחת הן בניסוח חוזים וייעוץ והן בייצוג בבתי משפט. וחשוב מכל – עשה כל מאמץ לוודא כי בינך ובין נציגך המשפטי יש תקשורת טובה והבנה מלאה, שיבטיחו ייצוג טוב ואחראי יותר של האינטרסים שלך.